Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) участва активно

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) участва активно
Коментари Харесай

Председателят на SEC иска още $72 милиона, за да се бори с крипто измамите

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) взе участие интензивно в крипто бранша, като постоянно е подложена на критика за твърдата си позиция във връзка с тази промишленост.

Гари Генслер, ръководителят на SEC, неотдавна насочи зов за в допълнение финансиране в размер на $72 милиона, с цел да се усъвършенства отбраната на вложителите на крипто пазарите.

Той акцентира нуждата от разширение на активността в границите на организацията, с цел да се оправи с проблемите с неспазването на разпоредбите, публикувани в крипто промишлеността. Генслер също по този начин изрази угриженост по отношение на измамите и мошеничествата в бранша.

По време на чуването Генслер бе изправен пред запитвания по отношение на срутва на крипто борса. Сенатор Джон Кенеди зададе въпроса за какво SEC не е подхванала превантивни дейности във връзка с хипотетичната машинация в FTX.

В отговор Генслер увери, че SEC търси в допълнение финансиране, с цел да наеме повече чиновници. Агенцията възнамерява да добави 170 позиции към работната си мощ от 4,685 души, като се концентрира основно върху дилемите по правоприлагане и инспекция.

Неотдавнашното утвърждение на двупартиен законопроект ще отпусне $2.364 милиарда за SEC през фискалната 2024 година, само че Генслер съобщи, че това единствено ще покрие съществуващите позволени равнища на личния състав, като се вземе поради инфлацията.

Той акцентира, че с съответно финансиране SEC би могла по-добре да пази вложителите и да понижи рисковете, свързани с измами и злоупотреби във финансовата система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР