Комисията по транспорт към Столичния общински съвет /СОС/ прие доклад

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет /СОС/ прие доклад
Коментари Харесай

Нощен градски транспорт в София няма да има поне до 30 април

Комисията по превоз към Столичния общински съвет /СОС/ одобри отчет на общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков за удължаването - до 30 април, на периода на прекъсване на четирите нощни автобусни линии - нр. 1, 2, 3 и 4, на територията на Столичната община, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предстои Столичният общински съвет да вземе дефинитивно решение по въпроса. Нощният превоз в София беше спрян при започване на пандемията и трябваше да бъде възобновен на 1 февруари т.г.

Вносителите на отчета акцентират като аргументи влошената епидемиологична конюнктура, неналичието на задоволително пасажери по тези линии и покачването на цените на горивата. Удължената епидемиологична конюнктура и интензивното развиване на пандемичната вълна постановиха използването на избрани ограничения за понижаване на въздействието на COVID-19 върху публичното здраве и здравната система, се показва в отчета.

Като част от ограниченията за преодоляване на разпространяването на вируса са и тези в публичния превоз, които са свързани и с изключителни разноски - стерилизация на транспортните средства, пазаруване на дезинфектанти за чиновниците в транспортните сдружения, означават вносителите. Те показват, че стартирането на нощния превоз ще генерира огромно разходно перо, заради ниската натовареност на линиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР