Комисията по правни въпроси в парламента ще изслуша и обсъди

...
Комисията по правни въпроси в парламента ще изслуша и обсъди
Коментари Харесай

Правна комисия в НС ще разглежда доклада на Гешев

Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще изслуша и разиска през днешния ден отчета на основния прокурор Иван Гешев за работата на държавното обвиняване за интервала януари-август 2020 година.

Решението на Народното събрание да изиска отчет на прокуратурата по използването на закона за първите 8 месеца на годината бе взето в края на юли.

Отчетът на основния прокурор е от 63 страници, а в него е отразена активността както на прокуратурите в страната, по този начин и на следствените служби, а всичко е под формата на подробни статистически данни.

Според правилника на Народното събрание отчетът се разисква по същия ред, по който и годишните отчети за активността на органите на правосъдната власт. След мнението на юристите в Народното събрание, разпоредбите изискват документът да бъде прегледан и в пленарната зала. При разискванията депутатите могат да насочат въпроси от свое име, както и постъпили такива от жители, институции и неправителствени организации.

Наред с данните са броя на формирани, прегледани, завършени и висящи производства, в отчета е отделено място и на делата от необикновен публичен интерес.

Сред тях са такива са корупция, проведена незаконна група, корист с евросредства, пране на пари и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР