Комисията по правни въпроси прие на първо четене промените, предвиждащи

...
Комисията по правни въпроси прие на първо четене промените, предвиждащи
Коментари Харесай

Правната комисия в парламента прие създаване на механизъм за разследване на главния прокурор

Комисията по правни въпроси одобри на първо четене измененията, предвиждащи основаване на механизъм за следствие на основния прокурор. Министър Крум Зарков изрази признателност към депутатите. По този метод за повторно в границите на месеци комисията приема измененията на първо четене, при предходния парламент те не можаха да бъдат гласувани дефинитивно. Днес, само от „ Възраждане “ гласоподаваха „ въздържал се “, по повод измененията, препоръчани от служебния кабинет.

Председателят на правната комисия от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Стою Стоев съобщи, че ще се направи всичко допустимо да се изготви отчет за препоръчаните законови промени, уреждащи механизъм за следствие на основния прокурор, да се прегледат в утрешното съвещание на Народното събрание.

Стоев сподели това в отговор на направено предложение от ръководителя на парламентарна група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на дебатите по законопроекта на първо четене, угочнява Българска телеграфна агенция.

„ Ако е допустимо, да бъде направен още през днешния ден отчет по законопроектите на Министерски съвет и „ Възраждане “ за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с опцията за следствие на основния прокурор, който да бъде препоръчан на следващия ден в Пленарна зала за разглеждане “, сподели Атанасова по време на съвещание на правната комисия.

„ От името на нашата парламентарна група и ръководителя на българския парламент, тази точка ще бъде препоръчана да бъде включена в дневния ред на утрешното съвещание на Народното събрание “, разяснява тя и добави, че парламентарната ѝ група ще поддържа измененията, препоръчани от Министерския съвет.

Представители на ПП-ДБ поддържаха по време на дебата досега основаването на механизъм за следствие на основния прокурор.

Мая Димитрова от „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи, че те ще поддържат двата законопроекта на Министерски съвет и „ Възраждане “ за следствие на основния прокурор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР