Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз (БФС)

...
Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз (БФС)
Коментари Харесай

БФС глоби сурово четири клуба за "нецензурни и вулгарни скандирания"

Комисията по нравственос и феърплей към Българския футболен съюз (БФС) санкции с общо 9000 лв. четири клуба след изиграването на десетия кръг в Първа лига.

Санкционираните тимове са ЦСКА, " Славия ", " Берое " и " Левски ", като основанието за наказването са " нецензурни и вулгарни викания " на почитателите по време на мачовете. Всички те ще би трябвало да платят санкции по 1000 лв..

" Берое " е санкциониран с още 5000 лв. поради " несъблюдение наредбите на делегата ". От клуба обявиха пред " Дневник ", че не са наясно защо е санкцията, само че догатките са, че не е бил свален транспарант, закачен на оградата по време на мача с " Левски ".

На издигнатия афиш пишеше: " Каква орис да си прислужник на Домус ага... БФС оставка ".

В събота управлението на ЦСКА излезе с иронична декларация към почитателите на тима да спрат с експанзията и обидите към съперниците. От клуба приканват почитателите си да няма псувни по съдии и противници, а ентусиастите да недоволстват с " доста по-позитивен и другарски да изричат мнението си за тях ".

" В случай на несправедливи решения, които ощетяват тима ни, ви съветваме да бъдете учтиви към тях, да не нагрубявате тяхната нежна душeвност и родственици, с цел да не се стига до нови неверни отсъждания против нас ", допълват от клуба с конкретизиране да се употребява " хубавия български литературен език ".

Президентът на " Славия " Венцислав Стефанов пръв изрази недоволството си за отношението на последователите на другите тимове. Комисията за нравственос и феърплей към БФС пък разгласи, че ще предприеме ограничения, с цел да " наложи приемливост и великодушие по футболните терени в България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР