Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент одобри чернова на

...
Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент одобри чернова на
Коментари Харесай

ЕП ще настоява за повишена защита от злоупотреби на новия европейски бюджет |

Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент утвърди чернова на резолюция, в която се приканва за нараснал контрол над изразходването на бюджета на Европейски Съюз и за отбрана на средствата от олигарси. Предвижда се Екологичен потенциал да гласоподава резолюцията в края на март, се отбелязва в известие на парламентарната комисия.

В предварителния текст се показва, че в Европейски Съюз съществуват огромни олигархични организации, в които участват политици и представители на държавни управления. Дадени са образци за подозрения за злоупотреби в Унгария и Чехия, като са посочени имената на унгарския министър председател Виктор Орбан и на някогашния министър председател на Чехия Андрей Бабиш.

В черновата е записано, че са открити нередности с изплащането на земеделските средства в България, Чехия, Унгария, Словакия и Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отчита се, че институциите на Европейски Съюз не могат да наблюдават напълно изразходването на европейските средства поради липса на съдействие от страна на националните управляващи. Предлага се въвеждане на общоевропейска система за разкриване на крайните получатели на средства от Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР