Комисията на организацията Fabian Society продължава да плаши британските власти

...
Комисията на организацията Fabian Society продължава да плаши британските власти
Коментари Харесай

Шест милиона британски работници се опасяват от уволнение заради роботите

Комисията на организацията Fabian Society продължава да плаши английските управляващи и синдикати с настъпление на роботите. Проведена измежду служащите анкета демонстрира, че те не имат вяра в адекватността на решенията на държавното управление и се притесняват да не останат без работа. Политическите деятели упорстват, че роботизацията би трябвало да става последователно.
Според резултатите от това проучване, 6 милиона английски служащи се опасяват, че ще бъдат уволнени през идващите 10 години и ще бъдат сменени с роботи. Guardian акцентира, че всеобщите уволнения към този момент стартират. Така да вземем за пример, онлайн ритейлърът Shop Direct предизвести, че редуцира 2000 работни места след отварянето на роботизирания център за дистрибуция на най-разнообразни артикули.

Това не е всичко. Неотдавна Банката на Англия съобщи, че след роботизацията на банковите клонове, без работа могат да останат 15 милиона души.

Подобни цифри демонстрира и английският проучвателен институт IPPR. Според него, роботите ще заменят хората в 44% от всички налични работни места. А това е еквивалентно на уволнението на 13,7 милиона души с общ приход от $375 милиарда годишно.

Всичко това може да има значими последствия. Роботите се внедряват най-лесно в работните места с тясна специализация и относително ниско възнаграждение. По този метод е изцяло допустимо внезапно да намалее делът на междинната класа и на улицата да останат хора на процедура без никакви спестявания, а единствено с задължения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР