Комисиите в този парламент бяха сформирани рекордно бързо за последните

...
Комисиите в този парламент бяха сформирани рекордно бързо за последните
Коментари Харесай

Биков: Нуждаем се спешно от редовен кабинет, което да носи отговорност за много тежки решения

Комисиите в този парламент бяха образувани рекордно бързо за последните 30 година Това съобщи в студиото на Тома Биков от ГЕРБ. Той напомни, че 47-ото Народно събрание разпределяше повече от месец комисиите, и то в случай, че бяха решили да не дават комисии на опозицията.

На въпрос дали 48-ото Народно събрание е в положение да излъчи постоянен кабинет, Биков сподели, че следва да забележим. И посочи, че България се нуждае незабавно от постоянен кабинет и от парламентарно болшинство, което да носи отговорност за доста тежки решения, които предстоят.

" Не сме прежалили първия мандат. Полагаме всички вероятни старания той да бъде сбъднат, тъй като това е естественото. От година и половина призоваваме към възобновяване на политическия разговор и поставяме всички старания да съхраним опциите за неговото възобновяване ", акцентира Биков.

По отношение на бюджета за следвата година, той посочи, че в случай че няма парламентарно болшинство, не може да бъде признат рационален бюджет, който да е съгласуван с действителностите на 2023 година

" Ако няма обаче кой да носи отговорност за това, по-добре е сегашния бюджет да бъде удължен с няколко месеца. Ако се стигне до нови избори и до ново 49-то Народно събрание нещата ще бъдат още по-сложни. Всеки идващ парламент излъчва все по-сложна настройка и все по-малко хора, които да мислят комплицирано. Не мисля, че тази настройка ще се промени с още едни избори ", уточни Тома Биков.

Биков още веднъж удостовери, че са подготвени да поддържат решение на праламента за експорт на оръжие за Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР