Комик-Кон (Comic-Con) е световноизвестен фестивал на любителите на комикси, основан

...
Комик-Кон (Comic-Con) е световноизвестен фестивал на любителите на комикси, основан
Коментари Харесай

Игра на тронове на фестивала Комик-Кон в България

Комик-Кон (Comic-Con) е знаменит фестивал на феновете на комикси, учреден в Сан Диего, Калифорния през 1970 година Днес такива сбирки се организират и в други страни, а тази година е първата, в която тя е в България. На 9 и 10 септември почитателите на комикси, на всевъзможни видео и настолни игри, както и на хитови сериали като " Игра на тронове " могат да се насладят на заниманията на фестивала.

Тази година бяха поканени трима от актьорите, взели участие в " Игра на тронове " - Кийша Касъл-Хюз (Keisha Castle-Hughes), която играе ролята на бойната Обара Санд, Том Влашиха (Tom Wlaschiha) - мистериозният Джакен Х’гхар, и Даниел Портман (Daniel Portman), правилния оръженосец Подрик Пейн. 

На конференцията, в отсъствието на Даниел, Кийша и Том приказваха за прекарванията, които шоуто им е донесло, по какъв начин то се отразява на кариерата и персоналния им живот, отговаряха на въпросите на публицисти и почитатели.

Том, който е взел участие и преди във кино планове в София, показа, че ролята в сериала оказва голямо въздействие върху професионалния му живот. След нея той получава доста повече оферти за участия във филми, прочут е в други страни и от ден на ден почитатели го разпознават по улиците. " Няма да повярвате с какъв брой девойки съм се запознавал ", споделя той.

Определя работата си с Мейзи Уилямс (Аря Старк) като същинско наслаждение. " На 13 години тя можеше да прави това, за което хората учат актьорско майсторство. " За разлика от кариерата, персоналният му живот не се е трансформирал изключително. " Единствената разлика може би е, че пътувам повече, само че в това няма нищо неприятно, тъй като се срещам с прелестни хора, като вас ".

За Кийша присъединяване в " Игра на тронове " е незабравимо прекарване. " Самият развой на снимане е радикално друг от това, което бях виждала преди. Костюмите бяха неповторими, особено направени за всеки воин, оръжията бяха същински и изглеждаха много рискови, а на снимачната площадка се разхождаха коне и всевъзможни други животни. Сякаш се пренесох в различен свят ", споделя тя. Отпечатък оставили и другите актьори, пътуванията.

Кийша е млада майка, която не желае дъщеричката ѝ да живее в сянката на известна актриса. Затова се пробва да не пренася кариерата у дома. За нея желая да бъда просто мама, споделя Кийша.

Кой би трябвало да седне на стоманения престол, попита фен-репортер, а двамата дадоха сходни отговори. За Кийша след всичко случило се може би ще е по-добре никой да не го прави, а по-скоро да бъде премислена промяна на политическата система във Вестерос. Според Том, тронът се е трансформирал в знак на война и заличаване и би било разумно да бъде погубен до края на последния сезон. Ако въпреки всичко се търсят доброволци, той бил насреща.

А чия гибел е била най-шокираща за тях? За Кийша - на Нед Старк, а за Том това е Червената женитба, не просто поради броя на жертвите. Той счита сцената за една от най-влиятелните в историята на киното.

Репортери и почитатели ще имат още една опция да зададат въпросите си към актьорите на втория ден от събитието. През останалото време могат да следят всевъзможни костюми, геймърски шампионати по League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive и направата на графити. Могат също да вземат участие в настолни игри, надпревари с дронове и дуели със средновековни оръжия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР