Коментарите от политическия съветник Олексий Арестович изглежда имат за цел

...
Коментарите от политическия съветник Олексий Арестович изглежда имат за цел
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Няма да отстъпим от границите ни през 1991 г.

Коментарите от политическия консултант Олексий Арестович наподобява имат за цел да отстранен всевъзможни подозрения, че президентът Володимир Зеленски би могъл да разреши промени на границите, с цел да обезпечи договорка с Русия за преустановяване на нашествието, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

През 2014 година Русия анексира Крим и тази година призна за самостоятелни самообявилите се Луганска и Донецка републики в Донбас, които се разпалиха против Киев. Тези райони бяха част от страната, когато тя разгласи независимостта си от Съветския съюз през 1991 година и Организация на обединените нации към момента ги признава за част от Украйна. Зеленски неведнъж е казвал, че няма да допусне компромис с " териториалната целокупност " на страната си.

" Основната му позиция остава непроменена ", сподели Арестович по националната телевизия. " Никога няма да предадем националните си ползи ", добави той.

Друг консултант на президента, Михайло Подоляк, очерта украинската позиция в изявление за полски медии. " Един от основните въпроси (за мирното споразумение) остава по какъв начин да разгадаем териториалните въпроси в окупираните Крим и Донбас ", сподели Подоляк в оповестеното от канцеларията на украинския президент изявление. " По отношение на окупираните територии, позицията на Украйна остава непроменена: държавните граници не могат да бъдат променяни.

Въпреки това аз имам вяра, че би трябвало да сме трезви в преценката си. Де юре Крим, Донецк и Луганск остават част от Украйна, само че ние де факто не ги направляваме - там работи съветската администрация ", продължи той. Подоляк добави, че сега текат опити да се откри " правна формула ", само че не посочи какво значи това. Съветникът загатна и че има повече признаци на подготвеност за компромис от съветската страна. " Мога да кажа, че съветската делегация неотдавна внезапно смекчи позицията си. Сега те възприемат света по-обективно и се държат доста вярно, сподели Подоляк.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР