Коментарът на петролния бос Веселин Марешки не закъсня, след като

...
Коментарът на петролния бос Веселин Марешки не закъсня, след като
Коментари Харесай

Марешки: Картелът няма да тормози клиентите вечно

Коментарът на петролния необут Веселин Марешки не закъсня, откакто водещи компании в сектора у нас сезираха Комисията за защита на конкуренцията за дъмпинг от страна на неговатa верига VM Petroleum.

Жалбата е против компанията на фамилията на Веселин Марешки "Трейднет Варна ". Предмет на производството е "забрана за нелоялна конкуренция ". Компаниите, които са подали недоволство против компанията на Марешки, са "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ " ЕООД; "ЕКО БЪЛГАРИЯ " ЕАД; "НИС ПЕТРОЛ " ЕООД; "ПЕТРОЛ "АД; СИНЕРГОН ПЕТРОЛЕУМ ЕООД; РОМПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ ЕАД; "ОМВ БЪЛГАРИЯ " ООД.

Ето отговорът на Марешки:

Картелът отново се жали от Марешки, само че народът застава до мен в битката против нереално високите цени на горивата. За което – благодаря! Битката е обща! 1,5 до 2 милиарда лв. е сумата, която остава годишно в българските консуматори, с помощта на наличието на VM Petroleum на пазара на горива.

Няколко компании от картела са се оплакали, че VM Petroleum реализира дъмпинг. Не е за пръв път, евентуално няма да е и за финален. Хората обаче усещат, че са жестоко ограбвани. Коя е вярната позиция - да бъдем част от съглашателите с тази неправда или да ѝ се противопоставим с всички сили?

На членовете на картела им е комфортно да вършат мегапечалби на гърба на българския народ с прекомерно повишените си цени, само че на нас не ни е все едно. Всички знаят, че там, където се появи бензиностанция на VM Petroleum, останалите незабавно смъкват цените. Ние доказахме еднопосочно, че може да се прави бизнес в интерес на хората. Дал съм дума, че ще работим за българите и го върша доста преди да вляза в Народното събрание.

Пипалата на картела у нас са се прострели на всички места и на разнообразни равнища има отбрана на неприятните практики. Румъния сподели по какъв начин се прави - освети своя картел в горивата и го наказа. В България той продължава да тормози клиентите. Но това няма по какъв начин да бъде постоянно. Рано или късно истината тържествува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР