Коментарът на американския президент дойде на фона на вчерашните разговори

...
Коментарът на американския президент дойде на фона на вчерашните разговори
Коментари Харесай

Нов Обрат! Тръмп Прости На Европа!

Коментарът на американския президент пристигна на фона на вчерашните диалози сред представители на Европейския съюз и Съединените щати в Брюксел, по време на които не беше реализиран компромис.

След срещата европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом написа в Туитър, че полемиката е била откровена, само че няма изясненост за процедурата за освобождение от митата и по тази причина идната седмица диалозите ще продължат.

Преди няколко дни Тръмп подписа декрет, с който постанова 25 на 100 мито върху стоманата и 10 % за алуминия, които би трябвало да влязат в действие до 2 седмици.

Това провокира отрицателна реакция измежду доста търговски сътрудници на Съединени американски щати. В коментар китайският министър на търговията Чжон Шен съобщи, че една комерсиална война с Америка ще има само пагубни последствия за международната стопанска система:

" В една комерсиална война няма спечелили. Тя ще донесе само злополука за Китай, Съединени американски щати и останалия свят. Ние обаче можем да се надигнем пред всички провокации и да защитим интереса на нашата страна и на народа си. "

Отношенията с Пхенян

По-късно американският президент предсказа, че диалозите със севернокорейския водач Ким Чен-ун ще имат " необикновен триумф ". " Обещанието е, че през това време няма да изстрелват ракети и се стремят да се разоръжат. Така че ще бъде ужасно ", съобщи той, преди да отпътува за Пенсилвания.

" Много хора мислеха, че ще се стигне до война, само че внезапно Северът излезе с това, че ще имаме среща. Така че може да седнем и да реализираме най-великото съглашение за света и за всички страни в района, в това число самата Северна Корея. Надявам се да се случи ", сподели президентът на протест в Питсбърг.

Тръмп счита, че Пхенян желае да реализира мир и е време за това. Според него Вашингтон е посочил огромна мощ при решаването на казуса.

Президентът сподели още, че се е справил доста по-добре с въпроса от предходните администрации, които не са съумели да реализират нищо.

Срещата на върха сред водачите на Съединените щати и Северна Корея би трябвало да се организира през май.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР