Коментарът е от профила на автора във Фейсбук. Стоил Стоилов

...
Коментарът е от профила на автора във Фейсбук. Стоил Стоилов
Коментари Харесай

Агитирам ви да мислите

Коментарът е от профила на създателя във " Facebook ". Стоил Стоилов е член на гражданския съвет на ЦИК и избирателен наблюдаващ.

Уважаеми сънародници,

Искам да прочетете долните редове деликатно. Има доста цифри. Но числата ни карат да мислим.

На изборите в неделя за президент претендентът на Движение за права и свободи Мустафа Сали Карадайъ получи в Република Търция 87 083 гласа (за парламент 87 740 гласа). Погледнете ги отново тези цифри и ги запомнете.

Сега погледнете идващите цифри.

Във регион Видин (4 мандата) всички подадени гласове са 29 220 за президент, дублирам всички за всички претенденти.

Във Враца (6 мандата) всички подадени гласове за президент са 57 855. Излиза, че Мустафа Сали Карадайъ е получил единствено от Турция повече гласове, отколкота са подадени въобще за всички претенденти (партии, обединения, инициативни комитети) в цели два изборни региона на територията на България (87 075).

Още малко цифри - Габрово (4 мандата) - 38 256 гласа, Кюстендил (4 мандата) - 42 102. Или от Турция идват повече гласове и от тези два региона, взети дружно (80 358).

Хайде още малко - Монтана (5 мандата) общо подадени за всички претенденти 44 359 гласа, Пазарджик (9 мандата) - 78 378 гласа, единствено с 8 705 гласа по-малко от гласовете за Мустафа от Турция. Хасково (8 мандата) има 85 305 гласа. Пак по-малко. И, дублирам - това са общо подадените глаове в целия МИР за всички претенденти!

Само регионите с 11 и повече мандати имат повече общо подадени гласове за всички претенденти, в сравнение с има за претендента на Движение за права и свободи единствено в Търция. Като Пловдив - окръг с 99 449 общо гласа за всички претенденти. Или единствено с 12 366 гласа повече за всички претенденти от 87 083 за претендента на Движение за права и свободи единствено от Турция.

Тука спирам. Не ви пропагандирам за кого да гласувате. Агитирам ви да мислите. Агитирам ви да гласувате. За който желаете. И помнете - в чужбина се създава власт в България. Понякога от мощно стимулирана и безконтролна непозната администрация.

Върнете се в този момент и прочетете последното изречение отново. Приятно мислене!

Ако не ви се мисли, пуснете си турски сериал - Опасно прелъщение... Приятно гледане...



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР