Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски

...
Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски
Коментари Харесай

Проф. Вл.Чуков за novini.bg: Какво каза Рамадан Кадиров, лидерът на Чечения, за украинската криза

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, прочут арабист, академични учител и академик в региона на политиката на Близкия Изток и исляма.

Дебатът за рецесията в Украйна в съветските политически кръгове мощно се радикализира. След предлагането на ръководителя на парламентарната група на Комунистическата партия на Русия Николай Коломейцев съветската Дума да прегледа идващия месец вероятно предложение на Народното събрание до президента Путин за признаването на двете сепаратистки републики, водачът на Чечения Рамадан Кадиров също се изрече.
Преди няколко дни в непосредствено телевизионно предаване, представено от вестник „ Шарк ал аусат “,

водачът Кадиров съобщи, че Русия би трябвало бързо да предприеме решителни стъпки за анексирането на източните украински райони.

Той обаче не спря до там. В своето въведение добави, че в случай че беше на мястото на съветския президент от дълго време щеше да превземе Украйна и щеше да изпрати войски там, с цел да „ вкара ред “ в тази страна. Според него това трябвало да се случи, в случай че сегашните управляващи на Украйна не се откажат от антируския си метод. Мнението на водача на чеченските мюсюлмани, в чиито молебствия в джамиите е опоменато и името на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е, че „ Украйна би трябвало да бъде включена в рамките тяхната страна “. По-късно обаче Рамадан Кадиров направи лека стъпка обратно и добави, че това е негова персонална позиция, а не на началник на един от субектите на Руската федерация.



Сн. bgonair

Чечения, под управлението на Рамадан Кадиров излъчва фрагментите на съветската военна полиция, настояща в Сирия. Обикновено след завладяването на дадена позиция след бомбардировките на съветските Военновъздушни сили и настъплението на сирийската войска и проиранските милиции, там се настанява съветска военна полиция.

Нейните членове са нормално чеченци, които „ въдворяват ред “ след разгрома на бунтовниците.

Традиционно те „ прочистват “ остатъците от към този момент разгромената опозиция. Счита се, че локалното население, което е преобладаващо сунитско, каквито са и чеченците, по-добре ги приема спрямо държавната войска /смесена по своя конфесионален състав/ и спрямо шиитските милиции, командвани от Иран. Тази скица /чеченците от съветската военна полиция да влизат като ариергард след ударите по въздух и на терен/ беше приложена за пръв път при завладяването на някогашния размирен бастион Алеппо през 2016 година Населението там е най-вече сунитско.
Освен това проруските чеченци на Рамадан Кадиров са употребявани за борба /в това число и за контакти и увещание на кланов принцип/ против чеченските ислямистки банди, които играеха и не престават да играят огромна роля в редиците на анти-Асад отрядите. В момента последните имат най-значимо наличие в останалата отвън контрола на Дамаск провинция Идлиб. Те водят война както посредством независими групи, по този начин и посредством такива, които са част от Хаят тахрир аш шам /бивша ал Нусра/, действително ръководеща по-голямата част от територията на Идлиб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР