Коментар на Краси Панов Броени дни след футболните бунтове и 30-ата

...
Коментар на Краси Панов
Броени дни след футболните бунтове и 30-ата
Коментари Харесай

Господ е българка! При това елегантна и красива

Коментар на Краси Панов

Броени дни след футболните протести и 30-ата годишнина от героичната победа на „ Парк де Пренс “, когато Мичмана и Петела възкликнаха „ Господ е българин! “, още веднъж имаме мотив за национална горделивост.

Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева реализираха най-големия триумф в историята на женския ни народен тим по шахмат, като завоюваха Европейската купа. Мрежата прегря от фотоси на прелестните българки, които направиха геройството в Будва (Черна гора). И по добра българска традиция, всички станахме шахматни експерти.

И още веднъж по добра наша традиция триумфът има доста татковци, а неуспехът единствено една майка. Боричканията за власт в българския шахмат избуяха с нова мощ като в навечерието на последния мач, заваляха заявления, контрирани със селфита от залата на борбите. А батакът в ръководството на този спорт си остава цялостен и не се вижда даже опит министърът на младежта и спорта Димитър Илиев да влезе в ролята си и да се намеси при решение на проблемите. Но сигурно ще пусне приветствен адрес и ще се подреди за фотография с шахматистките.

Прекрасните български девойки ни донесоха доста наслада нощес и заслужават цялата ни обич и поддръжка. През последните към този момент не малко години свикнахме дамите да мият очите на спорта ни. На прага на Олимпийските игри в Париж дано си спомним, че единствено преди 2 години трите ни олимпийски трофеи бяха дамски – на ансамбъла ни по художествена гимнастика и на девойките в мъжки спортове Стойка Кръстева (бокс) и Ивет Горанова (карате). В битката също от дълго време разчитаме на дамското направление. Естествено, има и изключения, само че те по-скоро затвърждават наклонността, че за огромните триумфи разчитаме главно на девойките.

Все по-рядко съумяваме да възкликнем „ Господ е българин! “. Но нощес „ Господ беше българка! “. При това елегантна и красива…
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР