Командващият сухопътните сили на ВСУ генерал-полковник Олександър Сирски призова САЩ

...
Командващият сухопътните сили на ВСУ генерал-полковник Олександър Сирски призова САЩ
Коментари Харесай

Украйна иска от САЩ бойни хеликоптери

Командващият сухопътните сили на ВСУ генерал-полковник Олександър Сирски прикани Съединени американски щати да доставят на Украйна американски бойни самолети A-10 и хеликоптери от разнообразни серии за поддръжка на пехотата .

Това заяви УНИАН.

" Бих приказвал за А-10 като за вид, в случай че те ни бъдат предадени.... това не е нова машина, само че е надеждна, потвърдена в доста войни и има необятен набор от оръжия за заличаване на наземни цели в помощ на пехотата. То е предопределено за поразяване на наземни цели: танкове, артилерия... всичко, което се опълчва на пехотата ", сподели той пред " Ройтерс ".

A-10 Thunderbolt е дозвуков щурмови аероплан, създаван в Съединените щати и на въоръжение от 70-те години на предишния век. Сирски съобщи, че А-10 ще дават решаваща поддръжка на сухопътните сили, които се пробват да изземат самодейността против добре оборудван съперник. Той добави, че значима роля биха могли да изиграят и ударни хеликоптери като AH-64 Apache и AH-1 Super Cobra, както и UH-60 Black Hawk.

В допълнение към настояването за повече самолети Украйна изиска от съдружниците си да ускорят доставките на артилерийски муниции, от чийто дефицит се оплакват някои елементи. Въпреки че дроновете оказват все по-голямо въздействие върху бойното поле, артилерията е гръбнакът на двете армии и Украйна би трябвало да балансира и да употребява снаряди от друг диаметър според от наличните доставки .

Сирски акцентира, че бъдещи фронтови пробиви към момента са вероятни. Запитан дали е допустимо да настъпи повратна точка в спора в интерес на Украйна, той отговори: " Мисля, че постоянно има шансове. Просто би трябвало да ги открием и да ги използваме. "

Той добави, че за Русия е " невероятно " да построи надеждна защита на всички места и че постоянно има слаби места заради ландшафта и други фактори .
 Англия усилва поддръжката за Украйна, доставя дронове
Англия усилва поддръжката за Украйна, доставя дронове

Британският министър председател Риши Сунак пътува до Киев в петък

Според представителя на Командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна Юрий Ихнат западните съвременни изтребители ще трансформират доста съществено хода на войната в Украйна. Според неговото пояснение те ще оказват помощ за прогонването на съветската авиация и ще обезпечат въздушно прикритие за нашите сухопътни войски. Игнат акцентира, че Украйна се нуждае от модерни самолети, които могат да реализиран предимство във въздуха.

Австралийското държавно управление е получило искане от Украйна да получи изведени от употреба 45 армейски многоцелеви хеликоптера " Тайпан ".
 Русия предизвести
Русия предизвести " арогантните британци " да не изпращат войски в Украйна

Москва ще смята сходен ход за оповестяване на война

За това оповестява Asia-Pacific Defence Reporter. По-рано стана известно, че австралийски техници скрито демонтират всички 45 армейски многоцелеви хеликоптера Taipan и " крият " техните съставни елементи. Машините костват по към 20 млн. $ всяка на пазара за втора употреба .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР