Командващият руския Черноморски флот Виктор Соколов взе участие в заседание

...
Командващият руския Черноморски флот Виктор Соколов взе участие в заседание
Коментари Харесай

Жив или мъртъв? Кремъл показа днешни снимки с обявен за убит висши руски генерал

Командващият съветския Черноморски флот Виктор Соколов взе присъединяване в съвещание на колегията на Министерството на защитата на страната под председателството на Сергей Шойгу, като военното ведомство популяризира фрагменти от мероприятието, предава ТАСС.

Във видеото командирът взе участие в среща посредством видеоконферентна връзка.

По-рано украински медии и Telegram канали оповестиха, че високопоставени офицери, в това число командирът на флота Виктор Соколов, се допуска, че са били убити
по време на офанзива против щаба на Черноморския флот в Севастопол.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не разполага с информация за гибелта на командващия на флота.

„ Министерството на защитата няма информация за това “, съобщи Песков пред медиите.

На фотографията адмирал Соколов се появява на огромен екран дружно с други висши военни чиновници, които вземат участие в среща, ръководена от Шойгу. В известие за медиите се показва, че срещата се е състояла през днешния ден.
Американските танкове „ Ейбрамс “, доставени на Киев, „ ще изгорят “,
даде обещание още Песков, като увери, че идването им на бойното поле „ няма да промени салдото на силите “ сред съветската и украинската войска.

Той повтори предизвестието на съветския президент Владимир Путин, когато първите танкове „ Леопард “ бяха доставени на Украйна. Всичко това няма да промени нито същността, нито резултата на водената от Русия война.

„ Няма тип оръжие, който да може да промени съотношението на силите на бойното поле “, акцентира Песков.

Според него посредством тези нови доставки за Киев „ американците не престават да усилват директното си присъединяване в този спор “, само че все пак съветската войска съумява да „ противодейства “ на офанзивите на украинската войска.
Силите на Кремъл се учат непрекъснато да се приспособяват към нови типове оръжия,
добави Песков, представен от Ройтерс.

През юни предходната година силите на Киев започнаха контраатака, целяща да изтласка съветската войска от окупираните територии.

Но войските на Москва са подкрепени от мощни укрепени линии, формирани от обширни минни полета, окопи и противотанкови клопки, които е мъчно да бъдат пробити.

На този стадий украинската войска е съумяла да превземе единствено няколко села, само че през последните седмици ускорява натиска върху южния фронт с настъпването на по-студената част от годината, отбелязва Агенция Франс Прес.

Във връзка с Нагорни Карабах Песков сподели, че интернационална задача за наблюдаване може да бъде изпратена там само със единодушието на азербайджанското държавно управление. По-рано Съединени американски щати приканиха за изпращане на интернационална задача за наблюдаване в региона, над който Баку си върна контрола при светкавична атака предходната седмица, което накара хиляди етнически арменци да избягат в прилежаща Армения.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР