Командващият Националната гвардия на Украйна Александър Пивненко разказва за по-нататъшното

...
Командващият Националната гвардия на Украйна Александър Пивненко разказва за по-нататъшното
Коментари Харесай

Командирите на Азов се завръщат във войната

Командващият Националната армия на Украйна Александър Пивненко споделя за по-нататъшното присъединяване на командирите на " Азов " във войната.

В изявление за " Украинская истина ", представено от УНИАН, в отговор на въпроса каква ще е присъединяване на Денис „ Редис “ Прокопенко и други водачи на „ Азов “ във войната, той показва, че към момента не е напълно ясна обстановката към тях, към този момент има като че ли някакво несъгласие върху присъединяване им във военните дейности, а Прокопенко заема избрана служба, акцентира Пувненко.

" Те отбраняваха Мариупол, някои от тях имаха задания, разнообразни от тази на бригада, а в състава на тактическата групи в батальона. Те се готвят и ще извършват задания като всички останали ", споделя командирът.

Пивненко изяснява, че те са част от силите за защита, които са подчинени на висшия главнокомандващ (президентът Владимир Зеленски – бел.ред.), имат главнокомандващ (Валери Залужный – бел.ред.), както и инструкции за оперативно-стратегическо тестване. Изпращат ги там, където има потребност от помощ. Или казано на боен език – дава се бойна заповед, която те са длъжни да изпълнят, показва той.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР