Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски посети обсадения

...
Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски посети обсадения
Коментари Харесай

Топ украински командир посети Бахмут, за да повдигне духа на войниците

Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски посети обсадения Бахмут, с цел да повдигне духа на бойците и да разиска тактиката за отбрана на града и близките села в Източна Украйна, оповестява " Ройтерс ".

 

Военни анализатори чакат, че през идващите дни украинските сили ще положат " оптимални старания " за защитата на Бахмут, където през последните месеци се развихриха едни от най-кървавите и изтощителни сражения във войната.

 

Русия трансформира завладяването на Бахмут в приоритет в тактиката си за преодоляването на промишления район Донбас в Източна Украйна.

" Сирски изслуша командирите на частите по отношение на неотложните проблеми, оказа подпомагане за разрешаването им и поддържа военнослужещите ", оповестиха украинските сухопътни сили в " Телеграм ".

57-годишният пълководец е един от най-опитните в Украйна. Счита се, че точно той стои зад провалянето на съветските сили при напредването им към Киев при започване на войната и в Харковска област през септември.

Натоварен със отбраната на Бахмут, Сирски неколкократно е посещавал града и твърди, че силите на Киев ще го удържат.

 

Пръстенът към града се затваря
В началото на февруари той съобщи, че премислената система от инженерни бариери, съчетана с естествения (хълмист) релеф, е трансформирала региона в същинска непревземаема цитадела, където хиляди врагове са намерили гибелта си.

Наскоро Русия реализира прогрес в обкръжаването на Бахмут, където остават едвам към 5 000 от предходните 70 000 поданици. Неуспехът ѝ да превземе града обаче лиши съветския президент Владимир Путин от шанса да разгласи победа на 24 февруари - първата годишнина от нахлуването на съветските сили в прилежащата страна.

 

През уикенда украинските сили започнаха редица контраатаки и отблъснаха съветските сили към село Ягодне, откакто съветската наемническа група " Вагнер " разгласи, че е превзела него и село Берховка.

Вчера съветското министерство на защитата заяви, че неговите сили са унищожили украински " диверсионни и разследващи групи ", в това число в региона на Ягодне, а съветската държавна организация ТАСС заяви, че силите на Украйна са взривили язовир на север от Бахмут.

Ожесточените борби по фронтовите линии в южната и източната част на Украйна, изключително край Бахмут, се състоят в опити от всяка от страните да реализира прогрес на фронта, от време на време с едвам няколко метра.

 

Според военни анализатори украинските контраатаки през уикенда на север от Бахмут са съдействали за стабилизирането на фронта там. Москва обаче непрестанно хвърля нови войски и техника в сраженията.

" Русия може да стартира да нападна от три страни от понеделник ", предизвести украинският боен анализатор Олег Жданов във видео в обществените медии. " Украйна поставя оптимални старания за удържането на Бахмут ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР