Командирът на екипажа на стратегическия бомбардировач Ту-95 – 40-годишният майор

...
Командирът на екипажа на стратегическия бомбардировач Ту-95 – 40-годишният майор
Коментари Харесай

Киев: Командир на Ту-95, участвал в нападения срещу украински градове, e прострелян в Русия

Командирът на екипажа на стратегическия бомбардировач Ту-95 – 40-годишният майор Олег Стегачов, е прострелян в съветския град Енгелс. Това заяви Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на Украйна, предава Укринформ.

 

Пилотът е служил в локалната авиобаза (военна част 06987) и взе участие директно в ракетни офанзиви на гражданска инфраструктура и убийства на украинци. Стегачов е с огнестрелни рани, предава Българска телеграфна агенция.

 

ГУР означи: „ Проверяваме дали е оживял или не “ и напомни, че всички военнопрестъпници в последна сметка ще бъдат изправени пред отмъщение. „ Знаем вашите имена, адреси, автомобилни номера, направления и привички “, написа шпионската организация на Украйна.

 

Както Укринформ заяви по-рано, на 31 януари командващият Военновъздушни сили на Украйна Микола Олешчук удостовери сполучливия удар по съветското летище Белбек във краткотрайно окупирания Крим.

 

По-късно “Телеграм ” каналът Crimean Wind, базирайки се на съветски медии, заяви, че командирът на ескадрилата на съветските въздушно-космически сили генерал-лейтенант Александър Татаренко е бил погубен при нападението дружно с още 10 военнослужещи.

 

На 2 февруари представителят на оперативно командване Юг Наталия Хуменюк сподели, че командването към момента не е проверило истинността на сведенията за гибелта на Татаренко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР