Колумбийският квалификант Даниел Галан изуми света на тениса и пречупи

...
Колумбийският квалификант Даниел Галан изуми света на тениса и пречупи
Коментари Харесай

Изненадите продължават: Циципас преклони глава пред квалификант

Колумбийският квалификант Даниел Галан изуми света на тениса и пречупи четвъртия подложен в схемата на US Open - грък Стефанос Циципас с 6:0 6:1 3:6 7:5 в героичен дуел от първия кръг на шампионата. 

Играейки в главната скица за първи път, Галан се появи като вкъщи си на най-голямата сцена на тениса, като завоюва първите 11 разигравания, до момента в който Циципас се бореше да откри нещо от нормалния си финес и завоюва единствено пет от точките си за сервис в първия сет. Циципас мина и през докторска намеса заради дясната си ръка преди шестия гейм от втория сет, когато най-сетне изглеждаше подготвен да се бори, и още веднъж по време на почивката преди третия сет, когато проби Галан във втория гейм.

Циципас, който в никакъв случай не е минавал през третия кръг в Ню Йорк и се надяваше да се показа по-добре тази година, откакто доближи финала в Синсинати, изпусна единствено четири от точките си от първи сервис в третия сет и изглеждаше по този начин, като че ли имаше инерцията, когато още веднъж проби Галан в първия гейм на четвъртия сет. Но колумбиецът не загуби самообладание и приключи срещата по впечатляващ метод, като в профил номер 5 в света.
 

The moment of Daniel Elahi Galan's career.
— US Open Tennis (@usopen)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР