Колумбийските власти изгониха от страната двама руски дипломати, заподозрени в

...
Колумбийските власти изгониха от страната двама руски дипломати, заподозрени в
Коментари Харесай

И Колумбия изгони двама руски дипломати като шпиони

Колумбийските управляващи изгониха от страната двама съветски дипломати, обвинени в шпионаж, оповестява БГНЕС като се базира на местният вестник „ Тиемпо “ и източници от колумбийското държавно управление. 

Според  колумбийският вестник става дума за дипломатите Александър Паристов и Александър Белоусов. И двамата са прекарали повече от две години в страната. Руските дипломати са вербували информатори в град Кали.  Освен с военно разузнаване те са взели участие и в стопански шпионаж, проявявайки интерес към поверителна информация за употребата на минерални запаси. 

Руснаците към този момент са напуснали Колумбия с полета Богота-Амстердам-Москва, написа вестникът. 

Руската федерация неведнъж назовава обвиняванията в интервенция във вътрешните работи на други страни голословни. Русия неведнъж отхвърля и обвиняванията в опити за въздействие върху демократичните процеси в разнообразни страни, а прессекретарят на президента Дмитрий Песков ги назовава " безусловно неоснователни ".

Само преди дни България изгони шестия съветски посланик в границите на година и половина. Този път за личност нон грата бе разгласен съветския боен аташе Василий Сазанович. Той бе упрекнат, че е събирал данни за американските военни, учистващи в учения на територията на България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР