Колони от автомобили пред няколко бензиностанции в Сърбия се образуваха

...
Колони от автомобили пред няколко бензиностанции в Сърбия се образуваха
Коментари Харесай

Колони от автомобили се извиха и пред бензиностанциите в Сърбия

Колони от коли пред няколко бензиностанции в Сърбия се образуваха късно следобяд в четвъртък поради суматохата, провокирана от новината, че някои петролни компании са се пробвали да създадат подправен дефицит, ограничавайки продажбата на избрани горива, написа белградският „ Блиц “.

„ Колоните започнаха да се образуват внезапно. Предполагаме, че се дължи на суматоха “, сподели един от служащите на бензиностанция в Белград. Той показва, че за момента няма органичения какъв брой гориво да се зарежда.

Сръбското държавно управление съобщи, че разполага с задоволително гориво и няма безусловно никакъв проблем с доставките на петролни артикули и, че някой „ съзнателно всява суматоха “.

„ Чухме за ограничавания, т.е. ограничаване от 20 литра, тъй че дойдохме “, сподели един от чакащите в колоната водачи.

Паниката по бензиностанциите бе провокирана от хода на някои петролни компании, които изкуствено се пробваха да провокират дефицит посредством ограничение на продажбата на горива, чиито цени бяха замразени до 14 март.

Става дума за бензин Europremium BMB 95, който не може да бъде по-скъп от 171 динара за литър и евродизел от 179 динара за литър.

Именно за тези категории някои компании през днешния ден лимитират продажбата до 20 литра за коли на контейнер, 50 литра за трактори и 100 литра за камиони.

В същото време те не разрешиха изхвърлянето на евродизел в туби, без значение от разрешенията, които не разрешават това.

Подобни ходове са в несъгласие с разпореждане на сръбското държавно управление, което ясно даваше да се разбере на петролните служащи, че не би трябвало да предизвикват неестествен дефицит. Според този документ икономическите субекти, занимаващи се с търговия с горива, нямат право да доставят тези горива в количества, по-ниски от междинните за последните 12 месеца, написа още сръбския „ Блиц “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР