Колкото повече върви епидемията от коронавирус, толкова повече се учим

...
Колкото повече върви епидемията от коронавирус, толкова повече се учим
Коментари Харесай

Ето как Борисов успокои българите

Колкото повече върви епидемията от ковид, толкоз повече се учим ние, Европа, светът. Така министър председателят Бойко Борисов оцени напъните в световен и народен мащаб за битка с Ковид-19. Неговите думи би трябвало да послужат и за утешение към българите, с цел да се избегне суматохата и естественият живот да продължи.

„ В Турция и Русия се откриха първи случаи, Доналд Тръмп показва отлично здраве, с цел да даде кураж на нацията. Ако не се подведем на суматохата и в случай че гледаме на света по същия метод... какъв брой индивида умират от произшествия, рак и други заболявания, само че както споделят българите здравето е най-важно, по тази причина се молим на Господ да сме здрави ", сподели министър председателят.

В обръщението си особено към българите той ги прикани " да останат с оптимизъм в деня, както са преживявали до момента ". " Ако започнеш да мислиш, че се качваш в колата и през днешния ден ще умреш - знаем за рисковете, само че живеем с този риск. И коронавирусът е като доста други. От испанският грип са починали 40 млн. души, а прогнозните тук са за 3 млн. в най-лошия сюжет ", сподели той, имайки поради ситуацията в света.

Премиерът още един път предизвести, че най-опасното от сходна суматоха е " да си счупим стопанската система и по-късно са непоправими финансовите вреди и още веднъж ще стартира да се приказва за ниски приходи и безработица и няма да има оптимизъм ".

Според премиера става дума за един тип война. „ Години наред сме гледали холивудските продукции на филми и на всички места единствено за вируси приказват и все някой гадина ги създал и те изтекли след това и целия свят страда. Надали ще научим кой гадина това го свърши в миналото, само че във всички случи в този момент берем последици в милиарди и трилиони ще са загубите ", уточни той.

Борисов изясни, че няма нищо изключително в съвещанието на Съвета по сигурността, птроведено по-рано през днешния ден, а задачата е да се уведомят службите и властта какво е решено на Съвета на Европейския съюз, както и да се разиска обстановката с Ковид-19.

" Обсъдихме да се повдигне прагът на държавната помощ, да се търси обезпечаване. Казват, че 25 милиарда евро са обезпечени, само че от тях отидоха за зелени покупко-продажби, миграция, ковид. А това е добър знак за усмиряване на хората да няма суматоха ", сподели министър председателят без да прецизира какъв брой са разпределени по другите пера. Той добави, че са разисквани и какви да бъдат ограниченията с най-актуалната тематика - ковид.

Бойко Борисов даде доклад както е направено по тематиката от нощес. В Института по защитата е почнало произвеждане на маски и медицински дрехи.

" По 4 км плат дневно - мина прелестно тестването снощи. По 2000 дрехи дневно ще вършат, с цел да може да има ресурс, перат се и неведнъж, повече от 50 пъти могат да се употребяват, да има и подготвеност, в случай че останат. От през вчерашния ден на цялостни обороти произвеждаме маски, Ананиев раздавайте, 10 ч. е ", описа министър-председателят.

В тази връзка министър председателят подреди на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция да затегнат контрола - през вчерашния ден 7 500 маски хванати за експорт към Румъния, през нощта - 20 000.

Най-късно в понеделник ще има общо европейско решение за публичните поръчки за дрехи, калцуни и маски за страните, само че " до момента в който ги създадат и докарат, ще стане краят на април, началото на май “.

" Помогни си самичък, а да ти помогне и Господ ", сподели Борисов. И още от ограниченията - градовете се разделят на наранени от ковид и на такива, които още не са наранени. В първите ще се ползват пет ограничения за ограничение на болестта, а във вторите - осем такива ограничения.

" Обединихме се към мнението регионалните шефове и кметовете да вземат решение за събитията - кина, театри, единствено в случай че бъдем гъвкави - билети през стол, по редки представления, да се дезинфекцира. В учебните заведения, съгласно Борисов, преди всеки час да има сказка за децата за ограниченията за персонална хигиена, ще им писне, само че учителите най-добре да преценяват.

Той се спря и на новите два случая на инфектирани, които са в Пирогов и обвиняванията, че най-голямата болница е наранена. " Независимо, че сме определили инфекциозни лечебни заведения, няма по какъв начин да знаят хората, които имат сърдечни интервенции и те си отиват в Пирогов и от там потегля цялата история ", изясни той.

" Светът е напълно неопитен за тази зараза, в този момент се мисли за ваксини, лекарство, по кое време ще се вкара и по кое време ще стигне до пациентите. Прогнозите са, че септември някъде ще е пикът, а съгласно експертите няма да повлияе лятото за прекъсването на вируса ", сподели още министър председателят.

Той даде нареждания на Министерство на вътрешните работи и службите да наблюдават границите и контрола, на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев да провежда маски, лечебни заведения, на Томислав Дончев - да следи икономическите придвижвания.

А в умозаключение Борисов прикани: " Да сме организираме, да сме крепки, българите какво ли не сме преодолели, да преживеем и това. Храни има - самун, брашно, консерви, това не е нужно да се прави. Веригите са запасени за по 30-40 дни напред ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР