Колкото по-генетично разнородни са родителите ви, толкова по-вероятно е да

...
Колкото по-генетично разнородни са родителите ви, толкова по-вероятно е да
Коментари Харесай

Eто защо хората стават по-умни

Колкото по-генетично разнородни са родителите ви, толкоз по-вероятно е да мислите по-бързо, сочи ново изследване. Хората, чийто родители са генетично разнообразни, е по-вероятно да са и по-високи. Данните идват от проучване, обхващащо 350 000 души от над 100 разнообразни изследвания.

Учени от университета на Единбург преглеждат приликите в генетичния код на родителите на изследваните лица. Когато родителите споделят същия генетичен код, това е знак, че сред тях има (дори и далечна) роднинска връзка. По-големите генетични разлики демонстрират, че родителите на даден човек е по-вероятно да не споделят общи предшественици. С времето генетичното многообразие наподобява оказва помощ хората да мислят по-бързо и да бъдат по-високи.

„ Нашето проучване дава отговор на въпросите, сложени за първи път от Дарвин, за изгодите от генетичното многообразие – споделя доктор Петер Джоши от Университета на Единбург. „ Следващата стъпка ще бъде да се вгледаме в характерните елементи на генома, които се възползват най-вече от разнообразието. “

„ Това проучване акцентира силата на широкомащабните разбори да разкрият фундаментална информация за нашата еволюционна история. “ - означават учените.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР