Колкото и да чистим, винаги изпускаме нещо, освен ако не

...
Колкото и да чистим, винаги изпускаме нещо, освен ако не
Коментари Харесай

6 неща в дома, които винаги забравяме да изчистим

Колкото и да чистим, постоянно изпускаме нещо, в случай че не си подготвим някакъв лист, по който да се водим, когато домакинстваме.

Не е нужно да изпадаме в крайности, когато вършим едно или друго у дома, само че е значимо да си създадем някои привички, с цел да не пропущаме места, които в действителност са значими. Според Американският Институт за домакинство има няколко неща в домовете,които подминаваме при чистенето.Вижте ги в канала във vbox7:

Сред тях са отдалеченото на тв приемника

Ако се замислите за последния път, когато сте чистили отдалеченото си, евентуално ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате още веднъж.

При все че тв приемникът и поставката му евентуално са в листата за разчистване, множеството домакини не помнят за отдалеченото, макар че то е в ръцете им непрекъснато.              

A post shared by (@inspire_me_home_decor) on May 13, 2020 at 6:50pm PDT

Пространствата сред уредите

 Това е място, което пропущаме да почистим всякога.

Често би трябвало да пускаме прахосмукачката в пространствата сред кухненските уреди или мебелите ни, тъй като там се натрупват нечистотия и прахуляк. 

Полилеите

 
Те бързо се покриват с прахуляк. За лесното им разчистване може да използваме антибактериална мокра забрадка или остарял чорап, с който да избършете деликатно.
               

A post shared by (@inspire_me_home_decor) on May 6, 2020 at 6:37pm PDT

Рафтовете и чекмеджетата на хладилника

Специалистите припомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват голям брой хранителни останки. В резултат на това бактериите там се усилват и е добре да го почистваме постоянно. Те предлагат на дъното да сложим кухненска забрадка или хартия. 

Пералнята

Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова би трябвало да обърнем особено внимание на тези места, поучават специалистите. Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена сред обособените пранета, с цел да се проветрява и да не се натрупва плесен.
               

A post shared by (@inspire_me_home_decor) on Apr 20, 2020 at 7:03am PDT

Клавиатурите

Клавиатурата на преносимия компютър или компютъра ни би трябвало да получава особено внимание при дезинфекцията, имайки поради какъв брой постоянно работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, в сравнение с седалката на тоалетната паница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР