Колкото и да бягаме от футболната тема, понеже разбирачите са

...
Колкото и да бягаме от футболната тема, понеже разбирачите са
Коментари Харесай

Диксън избива рибата, пък нямало шарани

Колкото и да бягаме от футболната тематика, тъй като разбирачите са доста, ще напишем няколко реда. Но не за Евро 2020, тъй като то си е дива досада пред атракциите на " Герена ". 

Дрибълът на този хубавец Джоузеф Диксън е просто замайващ. Последно финтира скептиците по договорката за " Левски " с визуализация на плана си за нов клубен стадион а-ла " Парк де Пренс ", който да вдигне в комплект с голям МОЛ край " Сухата река ", откакто получи акциите на клуба. Около стадиона ще има външни басейни, водопад, заведения за хранене, питейни заведения и доста палми. Маймуни по тях към този момент не се виждат.

Броени дни преди да покаже картинките на бъдещия стадион Диксън пусна позиция до медиите, с която даде обещание да показа проект за клуба, за който сякаш приготвил 240 млн. $. Планът по този начин и не се появи, само че пък в същата позиция беше изразена вярата, че " локалната администрация и надълбоко вкорененият вътрешен песимизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази договорка да бъде осъществена и клубът да получи вяра и стабилен капиталов проект, който заслужава и от който обезверено се нуждае ".

Според 21-годишният финансов голаджия общата реакция през последния към месец към препоръчаното от него наливане на стотици милиони в изнемогващия клуб показвало  " на всички доста ясно и тъкмо за какво директните задгранични вложения в България - уникална и доста красива страна с неограничен капацитет, съставляват толкоз дребна част от брутния вътрешен артикул ”.

Бива си го това момче - въпреки и неуспешен футболист, има бизнес усет, а бизнесът е и логика на психиката. Ама какъвто ни народът, подобен и сегашният притежател на " Левски " Наско Сираков. Хем желае да избави чудодейно клуба на живота си, хем неверието го гложди крепко. 

“Беше ни изпратен документ от финансова институция, американска, за вложения за над 150 млн. $. Както всички в тази страна - и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за инспекция ”, изстена под напора на подозрението синята легенда по отношение на получената неизвестно от кое място банкова гаранция. И пропусна да каже за какво не пристигна при представянето на мастития вложител, с цел да внесе обещаната преди този момент изясненост по отношение на договарянията за клуба.  

Впрочем, по какъв начин да разбираме едновременните уверения на Диксън, че той ще е крайният притежател на " Левски ", само че парите ще дойдат от капиталови фондове? Благодарение на предходни планове имал много положителни връзки с финансови институции, които били подготвени да вложат обилни суми в България, като неговото име " ще е най-отгоре ". Акциите щели да бъдат на името на българско сдружение, следено от американско, благосъстоятелност на Диксън...

Ако Сираков го е заболяла главата, разбираме го. 

А и откакто Диксън е уверен в скептичната ни пасивност, по какъв начин стигна до извода че " доколкото разбрах, тук нещата стават по-бързо, в сравнение с Запад "? Да не би да има поради нужните му " гаранции от страната и общината, с цел да задвижим нашите проекти "? Какво ли е изискал, та " в момента, в който получим позволение, ще стартираме да наливаме вложения в инфраструктурата "? 

Иначе на Сираков като настоящ мажоритарен притежател на " Левски "  нямало да заплаща нищо. Почти както Наско не заплати нищо за акциите на клуба, след което се захвана да прави от нищо нещо. Но пък всички средства щели да бъдат вложени в клуба. Същевременно Диксън щял да търси и съглашения с кредиторите за отсрочване на заплащанията по насъбраните задължения, които са в размер на 24 млн. лв.. Срещу инвестиция от 240 млн. $! Засега - виртуална. 
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР