Колко плащаме на един български депутат? Това изчисление прави шоуменът

...
Колко плащаме на един български депутат? Това изчисление прави шоуменът
Коментари Харесай

Слави Трифонов разкри колко плащаме на българските депутати

Колко плащаме на един български народен представител? Това пресмятане прави шоуменът и предстоящ водач на " ИТН " Слави Трифонов.
Основните хонорари на българските депутати се преизчисляват на всяко тримесечие по следния метод: Средната работна заплата в бюджетния бранш през последния месец от предходното тримесечие се умножава по три.
От 14 май няма да има изключително състояние, което значи, че Въпреки грандиозния скандал от началото на април, новите им заплати въпреки всичко ще бъдат изчислени въз основата на междинната заплата от декември 2019 година, когато нямаше финансова рецесия, а растеж на приходите.
През декември приходите бяха най-високи, тъй като тогава в бюджетния бранш се раздаваха и коледни бонуси.
А в този момент дано забележим какви заплати ще получават депутатите от 14 май, съгласно в този момент настоящите закони и правилници.
Както означих, един народен представител би трябвало да получи средномесечната заплата от декември, умножена по три. Такъв е законът. И по този начин, междинната заплата в бюджетния бранш през декември е 1416 лева Умножена по три, това прави 4248 лева главно месечно заплащане за народен представител.
4248 лв.. Но това не е всичко. Според Правилника на Народното събрание, ръководителят на Парламента получава месечно заплащане с 55 на 100 по-високо от главното месечно заплащане, заместник-председателите на Народното събрание - с 45 на 100, ръководителите на парламентарните комисии и ръководителите на парламентарните групи - с 35 на 100, заместник-председателите на комисии - с 25 на 100, членовете на непрекъсната комисия - с 15 на 100, и секретарите на Народното събрание - с 10 на 100.
Сега.. Той би трябвало да получи главно месечно заплащане от 4248 лева Понеже Валери Симеонов е и заместник-председател на Народното събрание, той би трябвало да получи плюс 45% от сумата от главното заплащане. Ще получи още 1911,60 лева
Но Валери Симеонов членува и в две непрекъснати парламентарни комисии. Това значи, че ще получи още пари - плюс 15% за присъединяване в едната комисия и плюс 15% за присъединяване в другата комисия. Ще получи два пъти по 637,20 лева или още 1274,40 лева
Но и това не всичко. Към главните хонорари на депутатите се начисляват спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит - 1 на 100 за всяка прослужена година!
Да се върнем на Валери Симеонов. Ако приемем, че той има 40 години трудов стаж (все отново е на 65 години), парите му ще се вдигнат с още 40%. Т.е. с още 1699,20 лева
Но и това не е всичко. Ето една от “любимите ” ми алинеи:
“Народните представители могат да получават спомагателни хонорари при реализирането на предпочитани за страната задания ”.
. Дали пък за депутатите не беше предпочитана задача гласуването на изключително състояние във време на пандемия и дали те към този момент не са получили спомагателни хонорари за реализирането на тази предпочитана задача?
И това не е всичко. Ето нещо удивително - Народното събрание поема спомагателни разноски на народните представители в размер на две трети от главното месечно заплащане на народните представители!
Тоест, за всеки народен представител ние плащаме по още 2832 лева! Ето, че към този момент Валери Симеонов ни излиза 11 965,20 лева на месец. Минимум.

Излиза, че българският народен представител даже, когато се е отказал от заплатата си, отново получава близо 3 000 лв..
Обърнете внимание и на следното епохално законодателно създание -
Сега, няма да се учудя, в случай че огромна част от депутатите се окажат доктори или доктори на науките. Знаем, че всички там са мозъци. Да вземем депутата Лъчо Мозъка . По личните му думи, той е лекар на науките от 2009 година Какъв лекар на науките е Лъчезар Иванов не знам, единствено знам, че преди години беше махленски в плагиатство на теоретичен труд. Тъй като е лекар на науките, без значение дали е плагиат или не, Лъчо Мозъка ще получи 637,20 лева към главното си месечно заплащане.
Лъчо Мозъка получава още едни 637,20 лева, тъй като е непрекъснат член на Комисията по просвета и медии. Специално означавам това поради цялостния парадокс -. Ей това е медиен човек!
Ще прибавя още нещо - по специалност Лъчо е гинеколог.
Но, уви, и това не е всичко. Ние, данъкоплатците, покриваме и доста други разноски на депутатите - покриваме им разноските за всевъзможен тип превоз - за депутатските коли с водач, за самолетни билети, даже забележете - “за водния превоз - първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа. ”
Ние, данъкоплатците, покриваме и разноските за ведомствени жилища на депутатите, за поправки и обзавеждане на тия жилища. Даже и налозите на тия жилища са за наша сметка.

И по този начин, тук към този момент е безусловно невероятно да кажем какъв брой над 10 000 лв. ни излиза депутатът с релсата или пък депутатът Лъчо Мозъка.
От всичко това, което ви изброих, можем да заключим, че един депутат ни излиза към или над 10 000 лв. месечно, макар че им се вършат удръжки за осигуровки и налози! И забележете -
И за край още една вест, обвързвана с едни други милиони- от 14 май партиите още веднъж ще стартират да получават партийните си дотации от 8 лв. на глас. И по този начин, в края на юни партия ГЕРБ ще получи дотация за 4 месеца в размер на над 3 милиона лв., Българска социалистическа партия - на над 2 милиона и половина лв..
Благодарение на скъпите български депутати, с изключение на високата дотация от 8 лв. на глас,
P.s. За прочитането на този текст са ви нужни 5 минути, до момента в който чакате на опашката в Бюрото по труда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР