Колко богат е руският президент Владимир Путин? Въпросът отново се

...
Колко богат е руският президент Владимир Путин? Въпросът отново се
Коментари Харесай

Най-голямата загадка! Колко богат е Путин?

Колко богат е съветският президент Владимир Путин? Въпросът още веднъж се завъртя ден, откакто Международният углавен съд издаде заповед за ареста му поради военни закононарушения в Украйна.

Путин не е оставил съвсем никакви хартиени следи за своите активи, които са скрити зад комплицирани финансови схеми, проведени от неговите доверени лица, сочи отчета от 2016 година „ Панамските документи “ на Международния консорциум на проверяващите публицисти, написа CNN.
-->
Сред лукса, който се свързва с приятелите и фамилията на Путин, само че в никакъв случай непосредствено с него, са мегаяхта за 100 милиона $ и черноморски замък, за които се твърди, че са издигнати за персонална приложимост на Путин, написа уеб сайтът „ Бизнес новините ” на бТВ.

Освен това Путин разполагал с 19 къщи, 700 коли, 58 самолета и хеликоптера, в това число аероплан за 716 милиона $, наименуван „ Летящият Кремъл “, който има тоалетна, направена от злато.

На хартия съветският водач наподобява като преклонен бюрократ. През 2018 година Путин подаде публична декларация за приходите, която демонстрира, че има апартамент от 800 квадратни фута в Санкт Петербург, дружно с две коли от руската ера и камион с нараснала проходимост.

Кремъл споделя, че годишният му приход е към 140 000 $ - цифра, която не е скромна в Русия, въпреки и надали такава, която може да накара Путин да поддържа своята поредност от първокласни часовници.

„ Колекцията от часовници на Путин коства няколко пъти на формалната му заплата “, сподели Бил Браудър, вложител в Русия, който стана гневен критик на Путин, пред CNN през 2018 година Той е бил сниман с часовника Perpetual Calendar на Patek Philippe на стойност 60 000 $ и се твърди, че има A. Lange & Sohne Toubograph за 500 000 $, както и други изискани дизайни.

Браудър свидетелства пред Сената на Съединени американски щати през 2017 година, че прави оценка благосъстоянието на съветския водач на към 200 милиарда $ активи, което би го направило един от най-богатите хора на планетата.

Една доктрина за благосъстоянието на Путин допуска, че той е въоръжил мощно съветските олигарси, заплашвайки ги с арест или нещо по-лошо, в случай че не му дадат пари в брой или дялове в фирмите си.

Все отново следенето на благосъстоянието му се оказа съвсем невероятно. Списание " Форбс ", което смята следенето на персоналните благосъстояния на международния хайлайф като част от главната си задача, сподели, че определянето на чистото благосъстояние на Путин е „ евентуално най-неуловимата мистерия в търсенето на благосъстояние “.

Но единствено тъй като необятната общност няма добра визия къде се крият активите на Путин, „ можем да приемем, че разследващите организации и правоприлагащите организации на Съединени американски щати и Европейски Съюз са проследявали активите му от години “, сподели Рос С. Делстън, специалист по битка с прането на пари.

„ Ако държавното управление на Съединени американски щати, дружно с Европейски Съюз, се заемат съществено с преследването на неговите активи, ще има доста цели, които могат да бъдат ударени “, споделя Делстън.

Но дали замразяването на активите на Путин ще го възпре да продължи офанзивата против Украйна? Почти сигурно не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР