Колко блестяща трябва да е роклята на една фигуристка, за

...
Колко блестяща трябва да е роклята на една фигуристка, за
Коментари Харесай

Нежната машина за скокове

Колко блестяща би трябвало да е роклята на една фигуристка, с цел да се хареса на съдиите? Отговорът на този въпрос търси новата суперзвезда на фигурно ни пързаляне Александра Фейгин , дни преди присъединяване си на международното състезание в Япония.

В началото на годината 16-годишната Саша записа рекордно класиране за България на европейско състезание за дами. С 11-то място в дебюта си на сходен конгрес десетокласничката към този момент е част от историята на този спорт у нас. Зад триумфите й стои треньорският тандем Ина и Андрей Лутай от клуб " Денкова-Стависки ". Ина е по-малката сестра на двукратната международна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова, а брачният партньор ѝ е ученик на съветската легенда Алексей Мишин.

Двамата дефинират своята възпитаничка като същинска машина за скокове. От 13-годишна Саша извършва най-сложният скок във фигурното пързаляне – троен лутц , и към този момент знае, че съвършената техника се доближава с доста рухвания и болежка. " На подготовка може да падна 10 или 100 пъти, а може и хиляда . Колкото, толкоз. Боли, само че се свиква”, споделя упоритото момиче.

Снимка: bTV

На международното състезание Саша ще показа нова волна стратегия, въодушевена от канадската режисура " Пасажери ". " Разказва се по какъв начин се карам с обичания човек и си потеглям от дребния град да диря щастието в огромния мегаполис ", изяснява ни Саша.

Нова стратегия, нова рокля. Да, само че съдиите не харесват костюма на нашето момиче. Така броени дни преди заминаването за Япония, Саша и екипът ѝ са изправени пред рискова обстановка.

" За 5 дни трябваше да сменим костюма , който бяхме създали много сценичен, с една по-класическа, безпределно красива рокля, с цел да може да бъде разбрана от всички ", изяснява Ина, която е и хореограф на Александра.

Снимка: bTV

На новата рокля ще блестят близо 4000 хиляди скъпоценни кристалчета в синьо-лилавата гама.

" Много ми харесва и е доста блестяща. Това несъмнено е първата ми рокля с толкоз доста камъни ", разгорещено споделя 16-годишната състезателка.

Със задачата да трансформира дрехата в същинско украшение се заема моделиерката Камелия Свиленова, която работи непрекъснато, с цел да залепи ръчно всяко едно камъче по плата.

Снимка: bTV

" От дълги години се занимавам с това. За мен е същинско наслаждение, когато по-късно видя дрехата си на международното ", споделя дамата, която шие новата рокля на Саша.

Съдиите ще бъдат впечатлени, а за нашето момиче остава да извърши блестящо съчетанието си на леда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР