Количеството вода в облаците на Венера и повечето планети в

...
Количеството вода в облаците на Венера и повечето планети в
Коментари Харесай

Живот в облаците на Венера? Едва ли

Количеството вода в облаците на Венера и множеството планети в Слънчевата система е прекомерно ниско, с цел да поддържа живота, подобен, какъвто го познаваме, допуска ново изследване, оповестено в понеделник.

Това изобретение в допълнение демонстрира, че множеството – само че не всички – облачни планетни среди не са удобни за живот. „ Водата в облаците на Венера просто не доближава равнищата, нужни за поддържане на живота “, сподели съавторът на проучването Кристофър Маккей, академик от НАСА.

Водещият създател на проучването Джон Е. Халсуърт от Университета на Куинс, Белфаст, сподели, че проучванията „ демонстрират, че облаците от сярна киселина на Венера имат прекомерно малко вода, с цел да съществува деен живот въз основа на това, което знаем за живота на Земята. “

Но новото проучване също по този начин демонстрира, че облаците на Юпитер имат задоволително висока централизация на вода, както и вярната температура, с цел да съществува живот там.

„ Също по този начин установихме, че изискванията на водата и температурата в облаците на Юпитер могат да разрешат живот от микробен вид да съществува, предполагайки, че са налице други условия, като хранителни субстанции “, сподели Халсуърт в изказване за медиите.

„ Аз не допускам, че има живот на Юпитер и даже не допускам, че животът може да е там, тъй като ще са му нужни питателните субстанции, а ние не можем да сме сигурни в това “, сподели Халсуърт на конференция. „ Но въпреки всичко това е надълбоко и вълнуващо изобретение, освен това изцяло ненадейно. “

Докладът от понеделник опонира на необятно рекламирано изследване, оповестено предходната година, съгласно което животът е вероятен в облаците на Венера. Изненадващото известие от септември от различен проучвателен екип съобщи, че странни, дребни организми може да се крият в дебелите, цялостни със сярна киселина облаци на Венера.

По-конкретно, оскъдното количество вода в облаците на Венера е над 100 пъти по ниско от нужното, с цел да се образува живот, се споделя в изследването от понеделник.

„ Това е съвсем в дъното на скалата и е непреодолимо разстояние от това, което животът изисква, с цел да бъде деен “, споделя Халсурт. Екипът му преглежда най-толерантните към сухота, а също и най-толерантните към киселини микроби на Земята – и те „ няма да имат късмет да оцелеят на Венера “.

Що се отнася до новите проучвания на Венера, три нови галактически кораба ще бъдат ориентирани по-късно през това десетилетие и началото на идващото – два от НАСА и един от Европейската галактическа организация. Дори и с новите данни от тези задачи, Халсуърт и МакКей не чакат резултатите им да се трансформират във връзка с необитаемата водна интензивност в най-горещата планета на нашата слънчева система.

Авторите заключават, че методът, употребен в това проучване, може да се употребява и за установяване на водната интензивност в атмосферите на планетите отвън нашата слънчева система, като по този метод ще се стесни търсенето на извънземен живот.

Що се отнася до Венера, постоянно има възможност всеки живот в облаците на планетите – в случай че той съществува – да бъде изцяло друг от всичко на Земята и да бъде приспособен към извънредно горещите и сурови условия на оранжерийната планета, съгласно учените.

„ Ако в облаците на Венера има живот, то този живот би трябвало да бъде„ живот, какъвто не го познаваме тук, на Земята “, сподели астробиологът Януш Петковски от Масачузетския софтуерен институт. „ Въпросът е какъв брой друг може да бъде животът? “

Изследването е оповестено английското списание Nature Astronomy.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР