Колекторски фирми са започнали да тормозят хората по примера на

...
Колекторски фирми са започнали да тормозят хората по примера на
Коментари Харесай

Как да се отървем от тормоза на колекторските фирми: Нужно е само да направим нещо елементарно (СНИМКА)

Колекторски компании са почнали да тормозят хората по образеца на алоизмамници. Читатели на организация ПИК сигнализират, че въпросните писма са почнали да зачестяват.
„ Само преди дни получих писмо от въпросната компания СГ Груп. Когато отворих писмото доста се уплаших, взех решение че съм не запомнила да платя сметка или нещо друго. Бях подготвена да платя, с цел да не водят каузи след това за хиляди левове “, споделя пострадала жена пред медията ни.
Оказва се, че това е нищо друго с изключение на чиста машинация за заплашване по образеца на алоизмамници, само че за жалост законно, в случай че пък хората се подвеждат и постоянно даже заплащат сумите. „ 120 лв. не са доста, само че си представете какъв брой пари взимат от хората “, добавя още една от пострадалите.

Проверка демонстрира, че въпросната компания изпраща десетки писма.
Съдебните процедури и нервите костват на хората доста нерви. Адвокати поучават, в случай че получите писмо озаглавено „ Заповед “ и ви приканва да платите избрана сума пари на СГ Груп, да не се притеснявате.
В него следва да написа, че имате обвързване към друга компания, което СГ Груп събира.
Първо, помислете си дали имате подписан контракт с другата компания. Абсолютно безсмислено е както да се притеснявате от някой, с който нямате контракт, по този начин и да й плащате, припорчъва юрист Станев.

Ето какво би трябвало да извършите:
Много постоянно в връзката си със съда и/или със своите длъжници тази СГ Груп показва, че има контракт за цесия с този или оня (мобилен оператор и т.н.), на който дължите пари.
Т. е. споделя, че Вашият възможен заемодател им е дал правото да Ви съберат парите.
Такава законова опция в действителност съществува, само че с цел да е основателна, би трябвало да се случат по едно и също време няколко неща:
Ако единствено една от горните точки не е налице,

Вие не дължите пари на СГ Груп (и техните аналози) и освен че не е належащо да им плащате, ами няма смисъл и да се притеснявате. В общия случай се цели психически резултат – получавайки формален правосъден документ, Вие да отидете и непринудено да заплатите сума, която другояче не би могла да Ви бъде събрана.
Но като споделяме няма смисъл да се притеснявате, не желаеме да Ви караме да забравите документът, който правосъдния призовкар Ви е донесъл. За да отбраните пълноценно ползите си, е належащо (задължително) да подадете в регистратурата на съда несъгласие против заповедта за осъществяване, в която съдът е написал, че дължите пари на СГ Груп.

Възражението се прави доста елементарно. Необходимо е да попълните една бланка, в която посочвате номера на делото, посочвате, че не дължите търсените от Вас суми и да се подпишете. Тази бланка (която се назовава възражение) можете да получите в съда или да си свалите от тук. След като я попълните и подпишете, би трябвало да я внесете в регистратурата на съда. Важно!! Подаването на Възражението против Заповедта за осъществяване би трябвало да се направи в 14-дневен период от деня, в който Ви е връчена Заповедта. В противоположен случай се смята, че безмълвно признавате, че дължите търсените от Вас суми.

Възможно е по-късно СГ Груп да си заведат постоянно дело против Вас, само че в случай че някоя от четирите посочени нагоре точки не е налице, те ще изгубят делото.

Във всеки случай, в случай че имате и най-малки подозрения, е строго целесъобразно да се обърнете към юрист, който да Ви окаже подпомагане за вярното попълване и подаване на документите.

Адв. Ст. Станев, адв. М. Димова
Инфо: ПИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР