Колективният Запад купува стоки по целия свят, използвайки необезпечени пари,

...
Колективният Запад купува стоки по целия свят, използвайки необезпечени пари,
Коментари Харесай

Медведев: Колективният Запад купува стоки по целия свят, използвайки необезпечени пари, ускорява глобалната инфлация

Колективният Запад купува артикули по целия свят, употребявайки необезпечени пари, което форсира световната инфлация и усилва бедността на планетата. Това сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, ръководителят на " Единна Русия " Дмитрий Медведев на пленарното съвещание на форума " За свободата на народите ", оповестяват съветски медии.

" Колективният Запад купува артикули по целия свят, употребявайки необезпечени пари. За благополучие, машината, по този начин да се каже, се намира в добре познати страни. И те се възползват от своите аварийни валути. Това в последна сметка форсира световната инфлация и усилва бедността в планетата “, означи Медведев.

Неоколониализмът също способства за „ несъразмерна централизация на благосъстояние, което изостря неравенството и подкопава икономическия напредък “, сподели той. Така, акцентира Медведев, базирайки се на данни на интернационалната асоциация Oxfam, от 2020 година до края на 2022 година „ единствено 1% от жителите на Земята са натрупали съвсем два пъти повече пари от останалия свят “. „ През този интервал най-богатите хора са получили 26 трилиона $, до момента в който единствено 16 трилиона са насъбрани в ръцете на останалите 99% от популацията “, означи Медведев.

Той акцентира, че приемането на едностранни наказания, заобикалящи Организация на обединените нации, се е трансформирало в „ безусловно универсална процедура за западния свят “, която унищожава „ добре откритите финансови и стопански връзки “. Освен това, съгласно него, западните страни, в опит да засилят своето владичество, „ интензивно предизвикват противозаконното контролиране на икономическите процеси “.

" Те фактически са открили надзор над актуалните институции за световно ръководство и ги считат за безусловно свои, в това число Международния валутен фонд, Световната банка и Световната комерсиална организация. Без капка съвест те политизират активността на тези структури за свои лични изгода “, означи Медведев, наблягайки, че „ жертват се законните ползи и благосъстоянието на милиарди хора “.

Според него стопанските системи на някогашните колонии на Запада, заради наложените им стандарти, се основават значително на рандеман и експорт на първични материали, както и на нискоинтензивно земеделие.

„ В същото време, „ по самодейност на външни сили “, се предизвиква бягството на капитали от такива страни и „ безпрепятственото прекачване на приходи към западната финансова пълномощия “, означи Медведев.

„ Когато западните транснационални корпорации навлязоха в разрастващите се страни, там се появиха рискови промишлености, бяха основани най-вече промишлености с ниска добавена стойност и доста поданици на страните от Глобалния юг бяха принудени да изоставен страните от златния милиард и да работят за просперитета на техните стопански системи.Като цяло, заради това международната икономическа система е изправена пред съществени проблеми “, акцентира Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР