Коледни наказания чакат тол служителите на Дунав мост, държали се

...
Коледни наказания чакат тол служителите на Дунав мост, държали се
Коментари Харесай

Министър бесен. Коледни наказания обидите на границата

Коледни санкции чакат тол чиновниците на „ Дунав мост ”, държали се брутално с молдовски жител, който съумял да снима обидите към него. Клипът възмути България. На него тол чиновник крещи „ Маймуно ” по чужденеца.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е упълномощил бърза и цялостна инспекция по отношение на публикувания в медиите сигнал за неприемливо държание на чиновник на Националното тол ръководство, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Комисията би трябвало да откри събитията към случая с молдовския жител, както и по кое време е постъпил сигналът и по какъв начин е реагирала Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/. От служителя на Националното тол ръководство също към този момент са поискани пояснения.

Министър Гроздан Караджов е изискал информация за общия брой платени пътни такси - за винетки и тол, и общия брой влезнали, товарни и леки коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе от 1 януари т.г. до 20 декември т.г. в това число. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на заплащането на пътни такси на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе.

Резултатите от инспекцията ще бъдат подготвени на 21 декември и незабавно ще бъдат оповестени обществено. Министерство на регионалното развитие и АПИ сервират своите извинения на пострадалия, както и на всички изгледали неприятните фрагменти, допълват от Министерство на регионалното развитие.

Скандалът стартира, откакто молдовският водач желае да заплати с карта, а не в брой. Не е ясно за какво чиновниците на БГ ТОЛ са се пробвали да го принудят да заплати кеш и е показал безотговорност.

Случаят, който е от края на октомври, ще бъде прегледан и от министъра на превоза.

„ Аз съм подал сигнал към способените органи и ще се погрижа да забележим този резултат. Не е почтено едно такова държание на българската граница. Това няма да се получава повече “, съобщи министър Николай Събев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР