Коледната звезда е един от символите на Коледа. Почти всеки,

...
Коледната звезда е един от символите на Коледа. Почти всеки,
Коментари Харесай

Как се полива коледната звезда?

Коледната звезда е един от знаците на Коледа. Почти всеки, който желае да зарадва непосредствен човек, му сервира това приятно красиво цвете в саксия. Растението ни кара да се усмихнем, щом погледнем наситените му цветове. Разкош, който съвсем невероятно да се опише с думи.

Истината е, че развъждането и поливането на това цвете си имат своите тънкости и особености, с които е добре да се съобразим, в случай че желаеме дълго време да се радваме на наличието на коледната звезда в дома си.
Как се полива коледна звезда и всичко останало, обвързвано с красивото цвете?
Нека стартираме с това по какъв начин да изберете коледна звезда, в случай че сте решили да я подарите на обичан човек. Много е значимо листата на растението да са в мрачно зелен цвят. Това е индикация, че цветарите или продавачите в магазина са полагали нужните грижи за растението.

Ако листата са по-светли или стартират да капят, не купувайте. Става въпрос за проблеми, свързани с кореновата система. Много евентуално е цветето да е било лишавано от вода и точно това да е довело до неприятния му тип.

Важно е също, когато го купувате, да помолите продавачите да ви го опаковат в действителност добре, тъй като това е едно от цветята, склонни да измръзнат за нула време, в случай че бъдат подложени на извънредно ниски температури. Съобразете се с тази специфичност и се пробвайте да я избегнете, в случай че не желаете изборът ви да е разочароващ.

Когато намерите уместно място на растението в дома си, наоколо до директна слънчева светлина, не позволявайте на листата му да допират прозорците.
Коледна звезда - сортове, избор и развъждане
Прекрасното цвете коледна звезда принадлежи дребната група многогодишни декоративни стайни растения, които цъфтят през зимата, по-точно...

Сега идва ред на поливането на коледната звезда, от което в действителност се вълнуват по-голямата част от прохождащите цветари.

Имайте поради, че цветето се нуждае от доста рядко поливане. Наливайте вода само тогава, когато забележите, че най-горния пласт почва е просъхнал. Следете постоянно растението. Ако не го поливате задоволително постоянно, рискувате най-долните му листа да стартират да окапват, а в следствие може да се стигне до цялостна загуба на листната маса.

Макар коледната звезда да се нуждае от относително рядко поливане, когато го вършиме, дано то бъде щедро. След известно време изхвърлете непотребната вода от чинийката. Ако не извършите това и растенето дълго време кисне във вода, долните му листа може да стартират да пожълтяват и скоро цветето да изсъхне.

Грижете се за вашата коледна звезда и си позволете да се порадвате на красивите й цветове, които нямат равни на себе си!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР