Коледа дойде с пролетно време. Минималните температури ще бъдат между

...
Коледа дойде с пролетно време. Минималните температури ще бъдат между
Коментари Харесай

Коледа дойде с пролетно време

Коледа пристигна с пролетно време. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 12° и цели 17°. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И през идващото денонощие ще се задържи топло за сезона. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Облачността над страната ще е раздрана, междинна и висока, след пладне от запад ще се снижава. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за декември.

Над Черноморието ще има раздрана междинна и висока облачност. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-17°. Температурата на морската вода е: 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има раздрана облачност, която след пладне над масивите от Западна България ще се снижава, само че към момента без превалявания. Ще духа мощен югозападен вятър. Топло за сезона време с оптималната температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 4°.

През нощта против събота в северозападните региони обаче ще стартират превалявания от дъжд. В събота в Северозападна България преваляванията ще продължат през целия ден, а в останалата част от страната ще са единствено на обособени места и слаби. От север ще проникне леден въздух и дневните температури в Северна и Западна България ще се намалят. В югоизточните региони, където вятърът ще остане с южна съставния елемент, ще се задържи по-топло. В неделя превалявания ще има в цялата страна, обилни по количество ще са в Западна и Южна България. Температурите в северната половина от страната ще се намалят още и в северозападните региони и Предбалкана дъждът ще премине, а в североизточните краткотрайно ще се примесва със сняг. В понеделник в Западна и Централна България преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. В Източна ще се задържи облачно, преди обяд към момента ще превалява дъжд. Вятърът ще е от югозапад, слаб до сдържан. Температурите ще останат високи за края на декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР