Коктейлите на бара, който е до морето, както пее Стефан

...
Коктейлите на бара, който е до морето, както пее Стефан
Коментари Харесай

Кои са най-добрите коктейли в жегата

Коктейлите на бара, който е до морето, както пее Стефан Вълдобрев с „ Обичайните обвинени “, са шлагер на плажа. В тях обаче постоянно липсват плодовете, които поемат основната роля в други страхотни напитки от същия род.     

 За „ Ягодови фантазии “ ви трябват 5-6 чаши пресни ягоди и бутилка бяло студено вино. Почистете ягодите, измийте ги и ги нарежете на късчета в купа. След това ги слагайте във фризера за час-два, до момента в който замръзнат. Извадете ги, прехвърлете ги в блендер и дружно с бялото вино ги смелете добре, написа Дарик. Две добре узрели и по-меки праскови, 100 мл водка, 30 мл вишнев ликьор, 3-4 капки лимонен сок и доста лед. Слагате в блендера, разбърквате и сервирате във висока чаша. Ако сте почитатели на леко тръпчиви коктейли, ще са ви нужни 45 мл водка, 140 мл прясно изцеден сок от червен грейпфрут, чаша натрошен лед, комат грейпфрут за гарниране и малко сол. Навлажнете ръба на чашите с резените грейпфрут, с които ще гарнирате коктейла на финала. Потопете ги в морска сол и ги напълнете с натрошения лед. Смесете добре фреша от грейпфрут и водката в шейкър и налейте в чашите.
-->
Малините също са част от фантазията. Вземете 60 мл ликьор Трипъл сек, 60 мл лимончело, шепа малини, сок от два лимона, сода и кафява захар. Малините и захарта намачкайте добре в чаша. Добавете ликьора трипъл сек, лимончелото, прясно изцедения лимонен сок и леда. Долейте сода, разбъркайте. Ето рецепта и за феновете на розето: 60 мл водка, 100 мл охладено розе, 4 ч.л. гренадин, 4 ч.л. сок от лайм и ванилия на усет. Смесете, разбъркайте, поднесете с лед и листа мента. За коктейл с любеница са ви нужни: пюре от любеница, ментови листа, бяло вино, тънки късчета любеница за декорация. Смесете динята и виното в шейкъра или разбъркайте добре в необятна кана. Сипете в чаша и прибавете ментовите листа и парченцата любеница. Ако не желаете с алкохол, може да заместите виното със сайдер или сода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР