Коктейлът се влива директно със системи в човешкия организъмЕвропейската агенция

...
Коктейлът се влива директно със системи в човешкия организъмЕвропейската агенция
Коментари Харесай

Внасяме лекарството на Тръмп срещу COVID-19

Коктейлът се влива непосредствено със системи в човешкия организъм
Европейската организация за медикаментите позволи два типа моноклонарни антитела

Препаратите се употребяват единствено в лечебни заведения

В България до две седмици ще бъде импортиран препаратът, който изправи болният от COVID-19 американски президент Доналд Тръмп на крайници за два-три дни. Това се случи при започване на октомври 2020 година, а приложението на моноклонарни антитела на този стадий бе единствено пробно. От четвъртък, медикаментите Ronapreve и Regkirona - моноклонални антитела, към този момент имат публично позволение за приложимост от Европейската организация за медикаментите (ЕМА).

Моноклоналните антитела се вливат непосредствено със системи в човешкия организъм.

Регулаторът предлага разрешаване на Ronapreve за възрастни и деца над 12 година (децата би трябвало да са най-малко 40 кг), които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са в риск от затруднения или тежки форми на болестта.

По отношение на Regkirona, комитетът за хуманна медицина към ЕМА предлага той да се употребява за пациенти над 18 година, които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са в риск от усложняване на инфекцията.

Препаратът Ronapreve е създаден от швейцарския фармацевтичен колос Roche дружно с американската биотехнологична компания Regeneron, както и Regkirona - създаден от южнокорейската компания Celltrion, са първите моноклонални антитела, които получават позитивна оценка от европейския регулатор и се причисляват към листата с артикули против COVID-19, които се предлагат за лекуване на COVID-19 като Remdesivir и Dexamethasone.

Моноклоналните антитела са протеини, които се свързват със спайк протеина (S - протеина) на SARS-CoV-2. Той е от главните оръдия на вируса, с който навлиза в човешките кафези.

Изводите на ЕМА са, че лекуването с моноклонални антитела фрапантно понижава хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 при пациенти с висок риск от тежка форма на заболяването. Друго проучване демонстрира, че Ronapreve понижава шансът за заразяване, в случай че член на семейството е инфектиран с вируса. Изниква обаче въпросът по какъв начин ще се ползва при по-леките форми или за попречване на заразяване, при изискване, че ще се употребява единствено в болничната помощ.

Още в средата на октомври служебният здравен министър Стойчо Кацаров разгласи, че министерството ще кули 3 000 дози моноклонарни антитела, за които се чака позволение на ЕМА.

Решение

Удължават изключителната конюнктура
Извънредната конюнктура ще бъде удължена още веднъж, а здравно министерство ще предложи това да е със период 4-6 месеца. Това още заяви здравният министър доктор Стойчо Кацаров. Министерство на здравеопазването обмисля подобен период, тъй като няма изгледи епидемията у нас да стихне по-рано. Експертите обаче към момента се двоумят дали той да е 4 или 6 месеца.

Таблетките понижават тежкото протичане на заболяването

Купуваме и хапче против вируса

Пият се по 2 таблетки дневно



Лекарството е позволено за приложимост при хора над 18 години.

Здравното министерство е подхванало стъпки за обезпечаване на първата антивирусна терапия за КОВИД на таблетки, която ще се ползва за домашно лекуване. Това е препаратът на Merck - Molnupiravir.

Лекарството е позволено за приложимост при хора над 18 години, които са дали позитивен тест за КОВИД-19 и при които има най-малко един рисков фактор за тежко протичане на заболяването, като да вземем за пример наднормено тегло или сърдечно заболяване. Лекарството Molnupiravir е предопределено да се приема два пъти на ден в продължение на пет дни от хора на домашно лекуване с лека към междинна форма на Коронавирус.

Медикаментът нападна ензим, който коронавирусът употребява, с цел да се възпроизвежда; в генетичния му код се вкарват неточности, които забавят способността му да се популяризира и да завладява човешките кафези. Така се чака да се поддържат ниски равнища на вируса в тялото и да се понижи тежестта на болестта.

От Merck оповестиха, че чакат да произведат 10 милиона курса от това лекуване до края на тази година, като минимум 20 милиона курса за лекуване ще бъдат създадени през 2022 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР