Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви, пише в своя статия

...
Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви, пише в своя статия
Коментари Харесай

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви

Кокосовото мляко управлява незабелязано тежестта ви, написа в своя публикация доктор  Джоузеф Меркола. Ако към момента не сте опитвали кокосово мляко и желаете да изпитате изгодите от него, добра концепция е да го въведете постепенно в диетата си. Можете да започнете да пиете дребна чаша мляко или да го добавяте лека-полека към храната си, с цел да свикнете с усета.

С течение на времето ще обикнете кокосовото мляко и то ще стане неизменима част от вашите ястия.

Един от най-известните артикули, получени от кокос, е кокосовото мляко. Добавя се към разнообразни ястия по света и е прочут със здравословното си наличие на мазнини и витамини. Научете повече за този здравословен артикул и по какъв начин да го употребявате в готвенето.

Кокосовата вода е естествената течност в зелените кокосови орехи. Тя е транспарантна (леко бяла) и богата на разнообразни хранителни субстанции, като минерали, антиоксиданти и здравословни мазнини. Кокосовата вода може да освежи и утоли жаждата ви след изтощителен ден.

Кокосовото мляко, въпреки това, е течност, получена от пулпата, смесена с вода. За да се получи гъста консистенция, пулпата се разтрива тънко и по-късно се вари във вода. След това сместа се прецежда през марля. За по-течна консистенция останалата в марлята кокосова каша се сварява. След това процесът се повтаря, с цел да се понижи вискозитетът.

Многото изгоди от кокосовото мляко

Контрол на тежестта и увеличение на силата

Триглицеридите със междинна верига (MCT) в кокосовото мляко се усвояват незабавно и се метаболизират в черния дроб, което ви дава енергиен подтик. Освен това понижава възможностите им да се съхраняват като мазнини, което ги прави добър инструмент за ръководство на тежестта. В едно изследване откривателите допускат, че МСТ могат да оказват помощ за понижаване на общия банкет на калории, което води до постепенна загуба на тегло в дълготраен проект.

Поддържане на равнищата на холестерола

Кокосовото мляко може да повлияе позитивно равнищата на холестерола, в случай че се употребява постоянно. В изследване, което се концентрира върху резултатите на кокоса върху равнищата на липидите, откривателите означават, че кокосът може да намали „ неприятния “ LDL холестерол единствено за два месеца.

Намаляване на риска от инфектиране в тялото

Редовното прибавяне на кокосово мляко към диетата може да понижи възпалението в тялото. В проучване с мишки създателите съпоставят лауринова киселина, тип MCT, намиращ се в кокосовия орех, и бактериите на пропионовата киселина, които са виновни за акнето. Те откриват, че лауриновата киселина оказва помощ за понижаване на активирането на NF-kB, предупредителен път, който визира възпалението.

Антибактериални свойства

МСТ в кокосовия орех могат да се борят с бактериите и вирусите в тялото. Проучване сподели, че лауриновата киселина оказва помощ за инхибиране на узряването на вируса на везикулозния стоматит. В други изследвания е потвърдено, че кокосовият орех е ефикасен против дрождевия вариант Candida, както и против бактериалния вариант на Staphylococcus aureus.

Различни способи за потребление на кокосово мляко

Кокосовото мляко е с разнообразно приложение. Можете да го пиете, с цел да се освежите, да го добавите към смутита или ястия за кокосов усет. Но преди да експериментирате в кухнята, можете да опитате някои известни ястия от цялостен ​​свят, които имат кокосово мляко като основна съставна част.

Например, лакса, ядене с юфка, известно в Сингапур, Малайзия и Индонезия. Кокосовото мляко се употребява като чорба с добавени разнообразни подправки, с цел да се придаде червен цвят и лют усет.

Кокосовото мляко може да се употребява и за персонална хигиена. С него можете да извършите собствен личен шампоан, сапун, гел за тяло и лосион. Това е по този начин, тъй като е богато на разнообразни витамини и минерали, които могат да насърчат здравето на кожата, да подтикват растежа на косата и да лекуват най-често срещаните кожни болести.

Заместители на кокосово мляко

Кокосовото мляко може да се употребява, вместо други типове мляко, което значи, че те са взаимозаменяеми в рецептите. Фините нюанси на усет ще ви разкрият познати ястия по нов метод. По-долу има няколко заместителя, с които да експериментирате:

Сурово краве мляко

Висококачественото сурово мляко от крави съдържа набор от витамини, минерали и ензими, които могат да подобрят вашето здраве. Използвайте го, с цел да извършите домашни десерти, като сладолед и смутита, по-здравословни.

Кокосова вода

Може да се прибавя към смутита и супи, с цел да им придаде по-рядка консистенция от кокосовото мляко.

Ядково мляко

Млякото, направено от ядки (като бадеми), може да е потребно за вашето здраве, само че се уверете, че е домашно приготвено със сурови, органични съставки. Пастьоризираните ядки могат да изложат здравето ви на риск, тъй като са обработени с отрови.

Кисело мляко

Замяната на кокосово мляко с кисело мляко може да обезпечи на чревната ви флора по този начин нужните пробиотици и витамин К2, с цел да оптимизирате здравето си.

Готвене с кокосово мляко

Кокосово зеле със сьомга и сусам

Необходими артикули:

2 супени лъжици свеж надробен джинджифил

1 връзка нарязано зеле

1-1/2 чаши кокосово мляко

Сол и черен пипер на усет

Начин на готвене:

Загрейте олио в огромен тиган. Добавете джинджифила и задушете на междинен огън за пет минути. Добавете зелето и запържете при непрестанно бъркане пет минути. Добавете кокосовото мляко и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври. Покрийте и намалете котлона и оставете да къкри, до момента в който зелето омекне.

Сьомга

Необходими артикули

4 супени лъжици сурово органично масло

4 супени лъжици био кокосово масло

4 супени лъжици надробен джинджифил

1 чаша сусам

Сол и черен пипер на усет

Метод на готвене:

Загрейте фурната до 200 градуса. В дребна тенджера разтопете маслото и кокосовото масло с джинджифила. Намажете пържолите сьомга с тази примес. Оваляйте ги в сусам и ги наредете върху намазнена тава. Поставете в хладилника за към 15 минути.

Поставете тавата за печене във фурната и печете, до момента в който сусамовите семена покафенеят и сьомгата стане подготвена. Подправете на усет със сол и черен пипер. Тази рецепта е за шест порции.

Хранителна стойност на кокосовото мляко

Освен, че е отличен източник на здравословни мастни киселини със междинна верига и многообразие от витамини и минерали, то е и нискокалорично.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР