Кокошите яйца са съществена част от хранителния режим на много

...
Кокошите яйца са съществена част от хранителния режим на много
Коментари Харесай

Диетолози: Не яжте повече от 5 яйца за седмица

Кокошите яйца са основна част от хранителния режим на доста хора. Много диетолози и експерти по хранене спорят за нормата на консумация на този артикул и безвредното му предпазване.
Кокошите яйца са богати на протеини, както и на калций, фосфор, лецитин и калциферол, споделя съветският диетолог Разаренова. Според нея потреблението на пет-шест яйца през седмицата ще доведат до най-много изгода за тялото ни, само че не трябва да ядем повече от две яйца на ден.
"Един здрав възрастен човек може да употребява до две-три яйца дневно. Яйчният белтък може да е в по-големи количества. Теоретично един здрав човек може да употребява повече яйца дневно, само че аз съм последовател на разнообразието в чинията. Затова до пет-шест яйца седмично ще бъдат положително допълнение към други съществени скотски протеини: месо, риба, птиче месо, морски блага и субпродукти ", изяснява Разаренова.
Пациентите с избрани болести би трябвало да лимитират количеството на яйцата в диетата си, поучава експертът.
"Хората с хронични и остри болести на стомашно-чревния тракт, както и тези с висок риск от сърдечносъдови болести и наднормено тегло, би трябвало да употребяват яйца с нараснало внимание и да се лимитират до едно яйце дневно ", счита лекарят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР