Кока-Кола ХБК поема ангажимент да постигне нетни нулеви емисии до

...
Кока-Кола ХБК поема ангажимент да постигне нетни нулеви емисии до
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК поема ангажимент за нулеви емисии до 2040 г.

Кока-Кола ХБК поема ангажимент да реализира чисти нулеви излъчвания до 2040 г.
 

Кока-Кола ХБК разгласи през днешния ден ангажимент за реализиране на чисти нулеви излъчвания по цялата си верига на стойност до 2040 г.

Въз основа на съществуваща, утвърдена и научно обоснована цел, до 2030 година компанията ще понижи излъчванията си по веригата на цената в обхвати 1, 2 и 3 с 25% и с още 50% през идващото десетилетие. За да се оправи с 90% от излъчванията в обсег 3, произлизащи от дейности на трети страни, Кока-Кола ХКБ ще разшири още повече партньорските си връзки с доставчиците. В случаите, в които излъчванията не могат да бъдат отстранени напълно, компанията ще ги компенсира с вложения в други ограничения за запазване на климата.

„ Този ​​ангажимент е крайната дестинация на едно пътешестване, което започнахме преди доста години. Той е напълно съгласуван с нашата философия за подкрепяне на социално-икономическото развиване на нашите общности и за оказване на по-положително влияние върху околната среда. И двете са основна част от бъдещия ни напредък. Въпреки че към момента нямаме всички отговори, нашият проект, опит и партньорски метод ни дават убеденост, че ще реализираме задачата ни “, споделя Зоран Богданович, основен изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК.

„ Уверен съм, че в България компанията ще продължи да бъде поредна в достигането на задачите си за понижаване на употребяваните сила и водни запаси и генерираните въглеродни излъчвания в нашата активност. Стремим се непрестанно да вкарваме новаторски решения, които да форсират пътя ни към задачата през 2040 година да реализираме чисти нулеви излъчвания. За нас това е дълготрайно пътешестване с резистентен резултат, към който всеки един сътрудник се стреми в ежедневната си работа “, споделя Юрг Буркхалтер – изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК България.

Стабилен проект

За да реализира своята цел, Кока-Кола ХБК ще:
Продължи да смята задачите за понижаване въглеродните излъчвания за един от детайлите в своите дълготрайни проекти във връзка с тласъците за мениджмънта на компанията.Инвестира до 2025 година към 250 милиона евро в начинания за понижаване на излъчванията.Декарбонизира в допълнение директните интервенции чрез прекосяване към 100% възобновима електрическа енергия и нисковъглеродни енергийни източници посредством непрекъснати усъвършенствания и нововъведения в енергийната успеваемост.Ускори реализирането на кръгообразен метод във връзка с опаковките посредством увеличение на потреблението на рециклиран пластмасов материал (rPET), понижаване на опаковките и увеличение на тези за неведнъж потребление.Осигури енергийно ефикасни и екологични хладилни витрини на клиентите.Намали излъчванията от селскостопански съставки.Приложи стратегия „ Зелен автопарк “ за прекосяване към нисковъглеродни и безвъглеродни други възможности.
Солиден опит

Кока-Кола ХБК беше една от първите компании, които поеха ангажимент и реализираха научно обосновани цели. През последното десетилетие компанията понижи на половина директните си излъчвания и проектът за понижаване на въглеродните излъчвания до 2030 година към този момент е признат и утвърден.

През март 2021 година Кока-Кола ХБК бе оценена като най-устойчивата компания за питиета в света съгласно Индекса за резистентност на Dow Jones за пети път за последните седем години, постигайки най-високия си резултат досега. Тя е класирана също по този начин измежду водещите компании във връзка с стабилно развиване съгласно екологични, обществени и управнически референтни индикатори като CDP, MSCI ESG и FTSE4Good.

Партньорски метод

„ За нас е наслаждение да работим дружно с нашия клиент Кока-Кола ХБК по общите ни научно обосновани цели за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година и дълготрайни желания към реализиране на нулеви излъчвания. Заедно ще се стремим да понижим на половина въглеродния отпечатък на продуктите в кенове до 2030 година “, споделя Катлийн Питр, основен търговски шеф и шеф стабилно развиване, Ball Corporation

„ Crown се гордее, че е сътрудник на Кока-Кола ХБК в доставките и уговорката на компанията за стабилно развиване. Техните амбициозни нови цели в тази посока са в сходство с нашите лични начинания, в това число научно обоснованите цели “, споделя доктор Джон М. Рост, вицепрезидент, Устойчиво развиване и регулаторни въпроси, Crown Holdings, Inc.

„ Тъй като Tetra Pak също има цел за чисти нулеви излъчвания и утвърдени от SBTi цели за 2030 година за ограничение на покачването на температурата до 1,5°C, чакаме с неспокойствие да работим с Кока-Кола ХБК за понижаване на излъчванията на парникови газове и дружно да реализираме нашите общи цели “, споделя Маркус Пфанер, вицепрезидент  стабилно развиване, Tetra Pak  

Новият ангажимент е утвърден и от обединението „ We Mean Business “ и Кока-Кола ХБК се причисли към листата на фирмите, подкрепящи самодейността „ Race to Zero ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР