Кока-Кола ХБК България реализира мащабна инвестиция, с която ще въведе

...
Кока-Кола ХБК България реализира мащабна инвестиция, с която ще въведе
Коментари Харесай

Кока-Кола България ще произвежда нов вид капачки за безалкохолни напитки в завода си в Костинброд

Кока-Кола ХБК България осъществя огромна инвестиция, с която ще вкара поетапно прикрепени капачки към пластмасовите бутилки за всичките си марки безалкохолни питиета на българския пазар. Дизайнът на капачката е планиран по този начин, че да улесни събирането и преработването на опаковките.

" Инвестицията е забележителна. Това включва работата, която сме подхванали с доставчиците за създаване на евентуални решения за капачки, които дават отговор на изискваните от нас стандарти за качество, само че също по този начин и обилни финансови разноски за преустройване на индустриалните ни линии за произвеждане на напитките с новите капачки. Това е развой, който се осъществя в продължение на няколко години на световно равнище ", обясниха за money.bg от Кока-Кола ХБК България, без да дават съответно пресмятане на общата инвестиция.

Очаква се единствено през тази година на пазара у нас да бъдат пуснати над 275 млн. бутилки с прикрепени капачки.
 Ренато Беритич е новият шеф „ Техническа функционалност “ в Кока-Кола ХБК България
Ренато Беритич е новият шеф „ Техническа функционалност “ в Кока-Кола ХБК България

Под негово управление ще работят 450 експерти от „ Техническа функционалност “ на компанията, измежду които и чиновниците в заводите в Костинброд и Банкя

Въвеждането на прикрепени капачки е значим стадий от пътя на Системата на Кока-Кола към устойчиви опаковки и нововъведения и е част от използването на новата Европейска инструкция за пластмасата за еднократна приложимост, чиито условия за продуктов дизайн на капачките ще се ползват от 3 юли 2024 година

Мярката има за цел да подтиква събирането и преработването на пластмасовите капачки и бутилки, с цел да помогне за понижаване на отпадъците от опаковки. 

Бутилките с новата капачка ще се създават в индустриалния център на компанията в Костинброд, откакто още при започване на 2022 година заводът на компанията в Банкя вкара нововъведението за първи път в България.

" Кока-Кола " разшири завода си в Костинброд с инвестиция от 40 милиона лв.

Компанията усилва значително износа си за Румъния, Сърбия и Гърция

" Започнахме прехода към прикрепени капачки през миналата година с въвеждането на новите бутилки с прикрепени капачки на минерална вода " Банкя " и повече от всеки път виждаме смяната като опция за поощряване на преработването, подкрепяйки устрема ни към 100% събиране на бутилки и капачки ", разяснява Юрг Буркхалтер, общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България.

Очаква се през тази година на пазара у нас да бъдат пуснати над 275 милиона бутилки с прикрепени капачки.
 Кока-Кола регистрира доходи от 524 милиона лв. на българския пазар за 2018 година
Кока-Кола регистрира доходи от 524 милиона лв. на българския пазар за 2018 година

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР