Кока-Кола (Coca-Cola) въвежда у нас иновативната технология за опаковки КийлКлип

...
Кока-Кола (Coca-Cola) въвежда у нас иновативната технология за опаковки КийлКлип
Коментари Харесай

Кока-Кола“ въвежда у нас иновативната технология за опаковки

" Кока-Кола " (Coca-Cola) вкарва у нас новаторската технология за опаковки " КийлКлип " (KeelClip), оповестиха от българското поделение на компанията.

Инициативата е част от уговорката " Свят без боклуци " за решения за опаковки, които са по-устойчиви и лесни за преработване. Фолиото, употребявано до момента за пакетирането на " Кока-Кола " в мултипак от 6 кена, ще бъде сменено с картонената технология " КийлКлип ", към която се прикрепват кеновете и по този метод се свежда до най-малко нуждата от спомагателна опаковка.

" С тази на пръв взор дребна смяна в опаковките ще спестим 2 тона опаковъчно фолио в България годишно и ще допринесем за реализирането на уговорката за постигане на чисти нулеви излъчвания до 2040 година ", отбелязва Юрг Буркхалтер, изпълнителен шеф на " Кока-Кола ХБК България ".

Технологията KeelClip™ е подобаваща за пакетиране на мултипак от кенове с друг диаметър и височина и обезпечава безвредна, ефикасна опаковка без потребност от вторична пластмаса. " Кока-Кола ХБК " влага над 15 млн. евро в " КийлКлип ", като по този метод ще спести 2000 тона пластмаса и 3000 тона въглероден диоксид годишно на пазарите си в страни членки на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР