Кои ще са новите звезди на европейския футбол? Всеки един

...
Кои ще са новите звезди на европейския футбол? Всеки един
Коментари Харесай

УЕФА препоръчва: Следете тези 50 млади таланти

Кои ще са новите звезди на европейския футбол? Всеки един почитател и управител си задава този въпрос.

От Европейската футболна централа (УЕФА) се притекоха на помощ и изготвиха лист с 50-е млади гении (до 21 години), чието развиване да следим през идващите години.

Ясин Адли - Франция, 19 година, " Бордо "
Пристигна в клубния си отбор от ПСЖ през януари 2019 година Отбеляза хубав гол против " Олимпик " Марсилия през декември. В момента черпи ентусиазъм от своя треньор - именития полузащитник Пауло Соуса.

Бленди Бафтиу - Косово, 21 година, " Балкани "
Талантлив атакуващ полузащитник. Бафтиу е голмайстор на косовската лига в момета с 10 попадения в 17 мача. Очаква се да получи първата си повиквателна за мъжкия народен тим през 2020 година

Алесандро Бастони - Италия, 20 година, " Интер "
След един сезон чартърен в " Парма ", централният бранител се завърна в " Интер " през лятото на 2019 година Направи дебют в Серия " А " през септември и ресурси титулярното си място.

Снимка: Getty Images

Майрън Боаду - Нидерландия, 18 година, АЗ Алкмаар
Той е роден в Амстердам, а майка му и татко му са от Гана. Нападателят на националния отбор на Холандия до 21 година не стопира да бележи за АЗ в локалното състезание и Лига Европа.

Домагой Брадарич - Хърватия, 20 година, " Лил "
Талантлив и обещаващ нападател. Брадарич беше титуляр за " Хайдук " Сплит на 18 година и продължи с положителното си представяни и след прехвърлянето във Франция.

Едуардо Камавинга - Франция, 17 година, " Рен "
Бърз и с доста умения, звездата му в " Рен " изгря в края на предишния сезон. През този е измежду твърдите титуляри, а през декември означи първи гол в Лига 1.

Райън Шерки - Франция, 16 година, " Олимпик " Лион
Сочен е за един от най-перспективните играчи в Лига 1 след Килиан Мбапе. Той е най-младият голмайстор на " Олимпик " Лион, отбелязвайки гол на 4 януари единствено на 16 години и 140 дни. За него споделят, че основава непредвидени обстановки и притегля вниманието на всички.

Джонатан Дейвид - Канада, 19 година, " Гент "
Отбеляза 11 гола в първите си 12 мача за Канада, с което впечатли експертите в Белгия. За " Гент " има над 20 попадения, включително и 2 в груповата фаза на Лига Европа.

Зурико Давиташвили - Грузия, 18 година, " Рубин " Казан
Полузащитникът направи голям скок, заменяйки грузинското с съветското състезание без проблем. Той е наследник на нападателя Сулико Давиташвили и към този момент е футболист на мъжкия народен тим.

Снимка: uefa.com

Додо - Бразилия, 21 година, " Шахтьор " Донецк
Той и висок единствено 1,66 м. През пролетта играеше в португалския " Витория ", а по-късно се ориентира добре в Украйна и се пребори за титулярно място в Шампионската лига.

Одсон Едуранд - Франция, 21 година, " Селтик "
Силен, атлетичен и изненадващо бърз. Продукт на школата на ПСЖ. Действа невъзмутимо при голови обстановки. Вече е звезда в националния тим на Франция до 21 години и топ изпълнител на Шотландия.

Димитрис Емонуилидис - Гърция, 19 година, " Панатинайкос "
В момента играе чартърен в " Паниониос ". Отбеляза два пъти в 91-ата минута, откакто влезе като запаса, даже против " Олимпиакос ".

Фабио Силва - Португалия, 17 година, " Порто "
Той е наследник на някогашния капитан на Португалия Хорхе Силва. Превърна се в най-младия дебютант на " Порто " - на 17 години и 22 дни и най-младия голмайстор през октомври.

Ансу Фати - Испания, 17 година, " Барселона "
Превърна се в най-младия голмайстор в Шампионската лига (на 17 години и 40 дни), откакто вкара при успеха над " Интер " с 2:1 през декември. Вече носи капитанската лента на отбора на Испания до 21 години.

Снимка: uefa.com

Флорентино Луис - Португалия, 20 година, " Бенфика "
Изгряващата звезда на " орлите " получи прякор Октопода, защото пуска пипала на всички места в центъра на терена. Уменията му да се пребори за топката привлякоха вниманието на доста скаути.

Брайън Хил - Испания, 18 година, " Севиля "
Той се трансформира в най-младия голмайстор на отбора в Ла Лига през април, а през ноември стана първият испанец, роден в 21-ви век, който бележи в Лига Европа.

Мейсън Грийнууд - Англия, 18 година, " Манчестър Юнайтед "
Нападателят, който е добър и с двата крайници, означи на " Астана " на 17 години и 353 дни, с цел да стане най-младия голмайстор на " Юнайтед " в Лига Европа. За първи път стартира като титуляр във Висшата лига през декември.

Рийс Джеймс - Англия, 20 година, " Челси "
Игра чартърен в " Уигън " през предишния сезон, а в последните месеци е един от твърдите титуляри на " Челси ". В дебюта си в Шампионска лига вкара гол.

Бубакар Камара - Франция, 20 година, " Олимпик " Марсилия
Превърна се в титуляр за " Марсилия " през последните два сезона. Камара е висок единствено 1,78 м, само че компенсира с доста експедитивност и интелигентни дейности.

Кан-ин Лий - Южна Корея, 18 година, " Валенсия "
Атакуващият полузащитник означи при дебюта си в Ла Лига през септември, а в същия месец се трансформира и в най-младия кореец, играл в Шампионска лига.

Михал Карбовник - Полша, 18 година, " Легия " Варшава
Левият бранител може да бъде новият Нголо Канте. Той е титуляр в " Легия " и скоро може да се трансформира в най-скъпия състезател, излязъл от полската лига.

Вадим Карпов - Русия, 17 година, ЦСКА Москва
Местният гений се трансформира в най-младия бранител в елита на Русия (17 години и 70 дни) и към този момент е главен титуляр.

Снимка: uefa.com

Секу Койта - Мали, 20 година, " Залцбург "
Заедно с Арлинг Холанд направиха страхотна есенна акция със " Залцбург ". Койта вкара 6 гола в първите си 7 мача за клуба.

Жул Кунде - Франция, 21 година, " Севиля "
Централният бранител впечатли в " Бордо " с опцията си да раздава дълги пасове. " Севиля " го притегли през лятото, а в този момент е титуляр.

Деян Кулусевски - Швеция, 19 година, " Аталанта "
Играе чартърен в " Парма " и за това не игра в Шампионска лига през есента, само че най-вероятно ще получи повиквателна за националния отбор на Швеция за Евро 2020.

Диего Лаинес - Мексико, 19 година, " Бетис "
Най-скъпият мексиканец, дошъл в Европа. Той дойде през януари в Севиля и със своите 1,67 м е много добър, когато би трябвало да надбяга неприятелски състезател.

Ноа Ланг - Холандия, 20 година, " Аякс "
Бързо крило, извънредно убеден в напрегнати обстановки. Ланг стана първият състезател с хеттрик при дебюта си за " Аякс " от 1959 година насам.

Богдан Леднев - Украйна, 21 година, " Динамо " Киев
Играе чартърен в " Зоря " Луганск в страхотния сезон, който вършат. Успява самичък да си създаде и да осъществя положения, както и да всее боязън при директни свободни удари.

Денис Ман - Румъния, 21 година, " Стяуа "
Вече направи скок от националния тим до 21 години към мъжкия. Този надарен нападател чака огромен трансфер в чужбина, откакто впечатли в локалната лига.

Габриел Мартинели - Бразилия, 18 година, " Арсенал "
Бразилецът е първият футболист на " Арсенал ", който бележи 4 пъти в първите си 4 мача след Иън Райт. Юрген Клоп го уточни за " гения на века ".

Снимка: uefa.com

Никола Моро - Хърватия, 21 година, " Динамо " Загреб
Силен и абстрактен, Моро се завърна в " Динамо " откакто лекува тежка травма в коляното. Скоро може да го забележим и в националния отбор на Хърватия.

Рафаел Леао - Португалия, 20 година, " Милан "
За него се приказва като за " португалския Мбапе ", а съгласно треньора в " Спортинг " е по-добър от Кристиано Роналдо на тази възраст. Присъедини се към " Милан " през лятото.

Трой Парът - Ирландия, 17 година, " Тотнъм "
Нападателят, който има отговор на всички въпроси. Парът дебютира за мъжкия народен тим през 2019 година, а във Висшата лига през декември.

Страхиня Павлович - Сърбия, 18 година, " Партизан "
Започваше като титуляр в центъра на защитата на " Партизан " през 2019 година Очаква се да се причисли към " Монако " през януари и да дебютира за мъжкия народен тим.

Панайотис Рецос - Гърция, 21 година, " Байер " Леверкузен
Кампанията на бранителя беше помрачена от травма, само че в този момент някогашния състезател на " Олимпиакос " е на крайници. Спокоен е и в същото време рисков при директни свободни удари.

Букайо Сака - Англия, 18 година, " Арсенал "
През септември, на 18 години и 14 дни, крилото Сака се трансформира в най-младия голмайстор на " Арсенал " в Лига Европа след Аарън Рамзи.

Ойан Сансет - Испания, 19 година, " Атлетик " Билбао
Изкусният атакуващ полузащитник се показва добре в баската провинция и скоро би трябвало да го забележим като част от националния тим на Испания.

Арнор Сигурдсон - Исландия, 20 година, ЦСКА Москва
Най-младият исландец, играл в Шампионската лига. Вкара първия гол за страната си през октомври.

Бубакари Сумаре - Франция, 20 година, " Лил "
Отборът на Сумаре не съумя да прескочи групите на Шампионската лига, само че неговото показване в средата на терена му построи известност.

Снимка: uefa.com

Калвин Стенгс - Нидерландия, 21 година, АЗ Алкмаар
Бързото крило припомня много на Ариен Робен. Стенгс направи страховит сезон в АЗ Алкмаар и скоро дебютира за мъжкия тим на Холандия.

Магомед-Шапи Сюлейманов - Русия, 20 година, " Краснодар "
Висок единствено 1,71 м, родом от Дагестан, Сюлейманов постоянно се появява в съветския отбор до 21 години, а с " Краснодар " разкрива огромните си упоритости.

Доминик Собослай - Унгария, 19 година, " Залцбург "
Част от мъжкия народен тим на Унгария. Може да стреля към вратата с двата крайници и го съпоставят с Пол Погба. В полезрението е на британски тим.

Томас Таварес - Португалия, 18 година, " Бенфика "
Високият, строен и чорлав десен бек беше титуляр в Шампионската лига през есента.

Тете - Бразилия, 19 година, " Шахтьор " Донецк
След няколко акции по дясното крило, Тете получи прякора " Урагана " в Бразилия. В " Шахтьор " доста го ценят и са му поставили висока цена.

Томас Естевес - Португалия, 17 година, " Порто "
" Порто " отхвърли предложения от " Манчестър Сити " и " Барселона " за десния бек, който беше част от шампионския отбор от предишния сезон в Младежката шампионска лига.

Франциско Тринкао - Португалия, 20 година, " Брага "
Национал до 21 години, стана първенец на Европа до 19. Притежава умения, баланс и е създател на доста впечатляващи отигравания.

Мартен Вандевоорт - Белгия, 17 година, " Генк "
Стана най-младия вратар, играл в Шампионската лига, откакто дебютира против " Наполи " на 17 години и 287 дни. Върви по стъпките на Симон Миноле.

Зиньо Ванхеусден - Белгия, 20 година, " Стандард "
Кръстен на бразилската звезда от 90-те Зиньо, той игра за " Интер " преди да премине в " Стандард " през 2019 година Често е част от титулярите на своя тим.

Яри Весхарен - Белгия, 18 година, " Андерлехт "
Страхотното му показване през предишното лято направи футболиста (тогава на 17 г.) най-младия голмайстор на европейското състезание до 21 години. След това пристигнаха головете при мъжете.

Душан Влахович - Сърбия, 19 година, " Фиорентина "
Високият 1,90 м нападател подписа първия си професионален контракт на 15 година с " Партизан ". В момента кара втория си сезон във Флоренция и е прочут като " новия Ибрахимович ".

Снимка: uefa.com
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР