Кои са причините, поради които прекомерният стрес не трябва да

...
Кои са причините, поради които прекомерният стрес не трябва да
Коментари Харесай

5 стратегии, с които да преборим стреса

Кои са аргументите, заради които несъразмерният стрес не би трябвало да се подценява, и кои са потребните тактики, с които да го преборим и направляваме сполучливо? На тези и други въпроси ни дава отговор през днешния ден нашият гост-автор Страхил Иванов от .

Вярвате или не, стресът е един от най-важните фактори, определящи освен резултатите от нашите тренировки и, само че и като цяло – здравето и качеството ни на живот.

Но все пак сякаш доста хора подценяват ролята му и го подценяват, без да вземат ограничения за надзор над него. Което си е огромна грешка…

Защо стресът не би трябвало се подценява?

Стресът има доста форми. Някои хора го усещат съществено под формата на безпокойствие, неспокойствие и комплициране. Други пък напълно незадълбочено виждат, че ежедневното пътешестване до работното място ги оставя по-малко енергични, а натоварените работни дни утежняват малко качеството на съня им…

А от хронично повишения несъразмерен стрес не страда единствено съзнанието ни. Той е нездравословен за всичко.

Проучвания по тематиката ясно са посочили, че животът под стрес е по-кратък. Завишените равнища на стрес водят до угнетяване на производството на Klotho – хормон, който забавя стареенето, удължава продължителността на живота, понижава вероятността от свързани с възрастта болести и сърдечно-съдови болести и поддържа мускулите мощни. Неслучайно е кръстен на една от трите мойри (предачките на нишката на живота в древногръцката митология).

А що се отнася до физиката и атлетичността ни – хроничният несъразмерен стрес има следните неподходящи странични резултати върху тялото:

• Понижен енергоразход
• Обострен вкус, изключително за сладки храни
• Влошена търпимост към и неприятно систематизиране на питателните субстанции
• Почти двойно по-слабо силово развиване
• Почти двойно по-бавно възобновяване след подготовка
• По-трудно качване на
• Повишен риск от контузии, заради влошена техника, поради липса на сила и централизация

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР