Кои са най-добрите филми на 2022? Има много критерии, по

...
Кои са най-добрите филми на 2022? Има много критерии, по
Коментари Харесай

10-те най-гледани филма през 2022

Кои са най-хубавите филми на 2022? Има доста критерии, по които могат да се създадат ранглисти, само че един от тях е безспорен – продажбите.

Тъй като 2022 година върви към финалните надписи, киноманите гледат към международния боксофис. Не е изненадващо, че по-голямата част от Топ 10 филмите са продължения или блокбастъри, които желаят да върнат колкото се може повече фенове назад в кино салона.

Ето и по какъв начин са подредени филмите на 2022:


Топ гън: Маверик (1,4 млрд евро)
Приветстваното от рецензията продължение на класиката на Тони Скот от 1986 година, накара светът да влезе още веднъж в рисковата зона.

Успех на Top Gun Maverick може би се дължи на няколко фактора: фактът, че Том Круз е последният от остарялата школа на Холивуд и към момента е боксофис Виагра или просто тъй като публиката жадува за добър демодиран и изтънчено изработен екшън филм.

На каквото и да приписвате големия боксофис триумф на Maverick, филмът наподобява резонира сполучливо както измежду публиката, по този начин и измежду критиците. Филмът даже надмина Mission: Impossible - Fallout (2018), с цел да стане най-касовият филм на Том Круз за всички времена в международен бокс офис.


Джурасик парк: международно владичество - 940 млн евро
Похвалите са една концепция по-малко за последната част от сагата за света на Джурасик. Последният филм  се показа извънредно добре тази година, а франчайзът „ Джурасик парк “ стана 10-ият кино франчайз, който завоюва 6 млрд $ с излизането на „ Джурасик Световното владичество “.

Въпреки всичко е депресиращо е да се осъзнае какъв брой кино лентата още ще не престават да раздуват същата дъвка без никакви основни идейни промени? 


Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта (896 млн. евро)
Феновете на Marvel бяха меко казано разочаровани от фаза 4 на Мултивселената и нейното предозиране от телевизионни излъчвания, което накара даже най-верните почитатели да признаят, че тази година се появи сериозна изтощеност от супергерои. И „ Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта “ беше частично виновен за това възприятие. Може да не е най-лошото, което Мултивселената ни даде тази година, само че пренасищането е реалност.


Миньоните: Възраждането на Гру ( 880,9 млн. евро)
Минибос отива в Сан Паписко. С куп дефекти и не толкоз обаятелен като предходните елементи, този филм за миньоните въпреки всичко провокира много смях в кино салоните. А съгласно основателите на миньоните, миньоните занапред стартират същинския си живот....


Аватар: Пътят на водата (833 млн евро)
Към момента на писането на този текст, скъпото продължение на „ Аватар “ на Джеймс Камерън е на 5-о място в класацията за най-гледаните филми по света, като международните продажби на билети след премиерата на 16 декември възлизат на 889 млн $.

Продукцията се подрежда на 11-о място по показване на филм за всички времена и на трето след края на пандемията  след Spider-Man: No Way Home и „ Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта “. „ Аватар: Пътят на водата “ завоюва 441,7 млн $ в първата седмица по кината, а с издаването на The Way of Water, Disney поведе в международните боксофис доходи и мина границата от 4 милиарда $ за 8-а година. Прогнозите демонстрират, че е на път да удвои това през идващия месец, което ще докара до скок на кино лентата до второ място.


Черната пантера: Уаканда вечно ( 740,8 млн евро)
Ако имаше един изкупителен филм в тазгодишния лист от филми, това беше тромавото, само че мощно продължение на Райън Кууглър - Черната пантера.

Не може да се отхвърли, че фокусът беше главният проблем на кино лентата, който е разпръснат всред няколко комплицирани хрумвания. Но е огромен жокер за филмовите студиа, че ключът към триумфът се крие по-малко в детонациите и резултатите и повече страстите.


Батман (722 милиона евро)
Всички полудяха за необяснимо надценената версия на „ Черния рицар “ на Мат Рийвс и Робърт Патинсън. Въпреки това, погледнете задоволително деликатно (което, несъмнено, не е елементарно, като се има поради досадната стилистична наклонност, която гласи, че в случай че нещата са съществени, тогава дисплеят би трябвало да е допустимо най-тъмен) и това е прекомерно дълъг и описателен филм на Чайнатаун / Дейвид Финчър с малко или никаква лична душа.

Освен това филмът страда от сериозен съспенс, откакто и най-малките предусещаха какво ще се случи до края на кино лентата!


Тор: Любов и гръм (713,6 млн.евро)
Четвърият филм за Тор беше най-предизвикателният опит за Marvel. Но какво отчаяние: след считания за съвършен филм за Тор „ Тор: Рагнарок “ от 2017 година, шегичките бяха кухи, нямаше никакъв съспенс, а въображението и чарът на кино лентата се бяха изпарили.

Все отново това е номер 8 в листата, тъй че Marvel към момента няма защо да се тревожи, даже когато пускат не изключително въодушевен филм.

9. Мостът Водна врата (известен и като „ Битката при езерото Шанджин “ ) (587,5 милиона евро)

Този китайски боен филм и продължение на миналогодишния The Battle at Lake Changjin отбелязва 100-ата годишнина на Китайската комунистическа партия и се основава на историческите борби при прохода Фунчилин по време на борбата при язовир Чосин в Корейската война.

Той беше пуснат по кината към китайската Нова година и събра 626,5 милиона $ в Китай, което го направи единствено с този вътрешен пазар 9-ият най-касов филм за 2022 година

10. Лунен човек ( 431,5 млн.евро)

Друг китайски филм добавя Топ 10, този път научно-фантастичната комедия „ Лунен човек “, която споделя историята на Дугуйе, който ненадейно е оставен на Луната. Така той става последният жив човек от човешката раса, откакто метеорит унищожава Земята.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР