Кои са арестуваните бивши служител на МВР, приближени до Васил

...
Кои са арестуваните бивши служител на МВР, приближени до Васил
Коментари Харесай

Кои са арестуваните хора на Божков?

Кои са задържаните някогашни чиновник на Министерство на вътрешните работи, доближени до Васил Божков? Както стана ясно, трима души са отведени на разпит при интервенцията на ГДБОП и прокуратурата, която се организира на две места в столицата. 

По информация на БНР единият задържан е  бивш върховен чиновник на работа Борба с проведената престъпност и непосредствен до предприемача Васил Божков, който сега се намира в Дубай, а другите двама са негови сътрудници.

Доста медии гръмнаха, че става въпрос за Славчо Марков, бивш шеф в ЦСБОП, в този момент ГДБОП. Да, това е реалност, написа " Пик ".

Според източници на медията, вторият задържан е Веселин Балтов, началник на защитата на Божков. Балтов е някогашен чиновник в СОБТ.

Третият задържан е Емил Кабакчиев. Той е началник компанията за защита и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея също е Божков. Тя е записана на адреса на улица " Черковна ", който беше обискиран рано тази заран. На името на Кабакчиев има записана и компания за хазарт.

Акцията на разнообразни адреси в София и Сандански продължава. Предполага се, че те са във връзка със следенето на прокурори, което беше разкрито от фейсбука на Васил Божков. Както е известно, милиардерът се укрива в Дубай, защото има 18 обвинявания у нас.

От Специализираната прокуратура оповестяват, че при акция в София и Сандански се събират доказателства по отношение на следствието на криминални закононарушения от обвинения с букви В. Б.

Служители на „ Национална полиция “, под управлението на Специализираната прокуратура, претърсват домове и офиси, измежду които комерсиално сдружение, обвързвано с цитирания разследван.

Операцията е обвързвана с следствието против предприемача Васил Божков и с опита за следене на прокурор, който работи по това следствие.

В акцията вземат участие тежковъоръжени екипи на полицията, екипи на Специализираната прокуратура и на Бюрото за отбрана очевидци към основния прокурор. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР