Кои бизнеси и производства ще бъдат възстановени след световната здравна,

...
Кои бизнеси и производства ще бъдат възстановени след световната здравна,
Коментари Харесай

Кой и докога ще допуска гьонсурати да карат боклук от Италия у нас?!

Кои бизнеси и производства ще бъдат възобновени след международната здравна, обществена и икономическа рецесия поради пандемията от ковид, не е ясно. Возенето на отпадъци от Италия у нас, с цел да бъдат горени в тецовете ни и ерго да ни тровят на воля, продължава даже по време на изключително състояние. Ето през днешния ден стана ясно, че е арестуван ТИР от Полша, пратен обаче от Италия, който е превозвал боклуци за Червен бряг. Такива дейности народът ни дефинира тъкмо и ясно като гьонсуратлък.

Задържан е ТИР, превозвал италиански боклуци за Червен бряг

В края на предходната година след огромни журналистически следствия в Италия бяха спрени 17 вагона с над 800 тона боклуци, пътуващи за България. Според един от водещите проверяващи италиански публицисти Чезаре Джуци от "Кориера каузи Серра ", задържаните отпадъци най-вероятно са част от огромна скица, обвързвана с мафията.
Неговото мнение не е изненада, нито пък съдържа вест, защото от 1990 година насам този тип активност неразделно се свързва с представителите на сенчестия бизнес по целия свят. И ние не сме изключение евентуално, щом наяве ни назовават "сметището на Европа " и ни лепят всевъзможни грозни и обидни избрания.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ни дадоха обещание следствие и преустановяване на обидните за съзнателните български данъкоплатци дейности с боклука. Стана като в онази паметна имитация от обичаната на генерации българи филм "Куче в чекмедже ": "А татко ми ще ми купи колело. Ама различен път. " Да се надяваме, че ще е най-малко след прекъсването на изключителното състояние, тъй като следствието на нерегламентираното горене на отпадъците на чужденците у нас може да се проточи с години.

Евдокия Манева пред novini.bg: Бунището на Европа сме, Зелената договорка не е лъжица за нашите уста

Прави грозно вречатление цялостното неявяване и липса на съпричастие към казуса от страна на екоминистерството, което главно носи отговорността за горенето на боклуците у нас. Високомерното държание на тези служители, които ние устояваме и хрантутим е изцяло голословно и би трябвало също по този начин да е наказуемо. Не е обикновено те да не си правят работата и да няма кой да ги уволнява по лист. Защото няма публична статистика за импортираните за горене боклуци за две години обратно. Какво тъкмо са правели тези чиновници от съответния отдел?!

Обществото не знае и няма да разбере кой и какво внася, депонира и гори у нас, тъй като регистърът по тази причина бил съдържал комерсиална загадка! Ти да видиш! Това вони повече и от разлагащ се отпадък. С две думи - продължава цялостното безхаберие на управляващите по отношение на стопанисването и горенето на всевъзможни боклуци у нас. л Няма никакъв надзор и върху това дали импортираните у нас рециклируеми материали се преработват или просто ги зарязват нейде из страната на нерегламентирани сметища, за които кметове и мастна власт също си затварят очите.

От далаверите с боклука печелят единици, само че се разболяват стотици хора и се унищожават цели региони и красиви естествени дадености. Затова пишем непрекъснато по тази тематика и ще продължим да бием камбаната, до момента в който някой не се засрами най-сетне и току-виж вземе че реши да разчисти всякаквите отпадъци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР