Когато завършва изпълнението на Принс в малкия киносалон в Минеаполис

...
Когато завършва изпълнението на Принс в малкия киносалон в Минеаполис
Коментари Харесай

9 мощни техники за въздействие, научени от рок звездите

Когато приключва осъществяването на Принс в дребния киносалон в Минеаполис на 7 януари 1979 година, представителите на Warner Records си потеглят, клатейки глави. Принс не може да повярва, че не е подготвен за турне.

Лейбълът е уверен, че новият актьор не е задоволително добър пред аудитория , с цел да направи турнето сполучливо. Ясно е, че е необикновен музикант, само че му липсва харизма. Трябва да се научи да кара хората да се вълнуват от музиката му, тъй като са разчувствани от самия него.

Следващата година Рик Джеймс, международно прочут със сингъла си „ Super Freak ”, кани Принс като подгряващ реализатор на турнето му.

„ Стана ми жалост за него, ” споделя Джеймс по-късно. Ала единствено първоначално.

Принс стартира турнето без всякакво разбиране по какъв начин да увлече тълпата. Но е решен да се усъвършенства и го прави. Научава се да бъде харизматичен на сцената. Усвоява тактиките на изпълнителите, които харесва, в това число и на Джеймс.

Принс е вярвал, че харизмата може да се упражнява и да се овладее - и е бил прав, написа Psychology Today .

В края на турнето той владее публиката , която му дава отговор с хорови възгласи и я удивлява с ефектни придвижвания. Феновете са били толкоз захласнати от осъществяването на Принс, че Джеймс се почувствал помрачен.

Как се е справил Принс? Като е декодирал и усвоил до съвършенство информационните тактики, които вършат едно рок осъществяване харизматично.

Екип от експерти по мениджмънт с началник Джон Антонакис от университета на Лозана взема решение да направи същото с харизмата на работното място. Те я свеждат до няколко съответни тактики, които могат да се усвоят. След което преподават тези тактики на група определени на инцидентен принцип мениджъри на приблизително управническо равнище в границите на петчасов колективен уъркшоп и един час самостоятелни съвещания.

След 3 месеца на съответните работни места били направено в детайли изследване, показващи, че мениджърите, минали през тренинга, били възприемани като по-харизматични, по-способни и по-надеждни в специалността си в сравнение с преди този момент.

Повечето препоръки за възстановяване на харизмата се въртят към неразбираеми наставления като " Демонстрирайте самонадеяност " . Макар и да е правилно, че самоувереността усилва харизмата, мъчно е да я изиграеш, когато не ти идва от вътрешната страна.

По същия метод стои въпроса и с топлотата , друга обща линия на харизматичните хора. Но тактиките, разпознати от Антонакис и сътрудниците му са относително лесни за научаване, асимилиране и използване.

1. Използвайте метафори. Използвате метафора всякога, когато сравнявате екипа си с тим или армия на поход. Лейди Гага употребява метафора, когато назовава почитателите си " дребни чудовища ". Принс употребява мощна метафора, когато се появява по малкия екран с думата " плебей ", написана на бузата. Метафорите са харизматични, тъй като опростяват нещата и " бъркат в душата ", допират въображението и страстите.

2. Използвайте истории и анекдоти. Личните истории може да имат огромен резултат - изключително такива, свързани с провокации и тяхното превъзмогване. Рок звездите употребяват истории, с цел да създадат по-силна връзката сред публиката и тяхната музика. Пол Маккартни да вземем за пример показва доста песни онлайн с виц за индивида, за който се пее в песента. Други описват какво им се е случило в града, в който са пристигнали да свирят.

3. Покажете морално разбиране. Етичната значителност прави едно обръщение по-смислено. Чрез позоваване на " вярното деяние " подсилвате главните споделени полезности и провокирате другите да подхващат деяние. U2 накараха почитателите да обиколят сцената със фотоси на държаната в пандиза Аун Сан Су Чи по време на международното си турне " 360 ". Мадона напечата " Pussy Riot " на гърба си по време на турнето си MDNA в поддръжка на затворените пънк активистки. Адам Яуч от Beasty Boys организираше концерти за независимостта на Тибет. Примерите са безкрайни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР