Когато целият Европейски съюз говори в един глас, шансът да

...
Когато целият Европейски съюз говори в един глас, шансът да
Коментари Харесай

Гърми скандал! Петков изригна с тежка закана към руския посланик у нас

Когато целият Европейски съюз приказва в един глас, шансът да понижим цената на газа е доста огромен. Това съобщи след края на съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

Той акцентира, че повишението на цените у нас се дължи на високите цени на горивата и на газа на международните пазари, т.е. става дума за инфлация, която ни залива извън. Затова държавното управление е създало съответни ограничения, които ще се обсъдят с европейските сътрудници.

„Ще предложим и понижаване на акциза на бензина. Това също би трябвало да стане по едно и също време с всички страни. Ако това се одобри, би трябвало да имаме доста понижение на цените на горивата.

Ще предложим и всички газохранилища в Европа да бъдат запълнени до 90% преди идващия зимен сезон. Време е България да поведе в водачеството по тази полемика, тъй като казусът е общ и решението би трябвало да е общо“, съобщи той.

„Днес удължихме помощите и за април. Те включват цената на тока за бизнесите, цената на газа. Качваме горния таван от 250 на 300 лева По този метод 730 млн. ще вкараме спомагателни в тази стратегия, с цел да може бизнесите да не бъдат ударени с този ценови шок“, заяви още министър председателят.

„Беше дискутирано на съвещание – ще има дипломатически отговор към изказванията на съветския дипломат Елеонора Митрофанова. Не е задоволително непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското правителство“, сподели още Петков, без да оповестява повече елементи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР